Newcastle verslaat aartsrivaal Sunderland en bekert verder in FA Cup

Isak en Gordon vieren
Isak en Gordon vierenProfimedia
Newcastle United krijgt weer het recht om op te scheppen in het noordoosten, want de Magpies versloegen hun aartsrivalen Sunderland met 3-0 en kwamen zo voor het eerst sinds 2019/20 verder dan de derde ronde van de FA Cup. Hoewel de openingsfase van de eerste Wear-Tyne derby in acht jaar een beetje anit-klimatisch was op het veld, zorgde een uitgelaten sfeer op de tribunes voor meer dan genoeg entertainment.

Newcastle kwam op gelukkige wijze op voorsprong. Joelinton was de architect, brak uit over de linkerkant en terwijl Alexander Isak stond te wachten om binnen te tikken, gaf Dan Ballard hem de kans niet en draaide de bal onder de neus van de Zweed door in zijn eigen doel.

Newcastle groeide zeker in de wedstrijd naarmate het vorderde, en ze konden zichzelf waarschijnlijk een beetje ongelukkig prijzen dat ze niet met een voorsprong van twee doelpunten de rust in gingen toen de acrobatische inzet van Miguel Almirón ternauwernood naast de paal verdween.

Na rust geen kans voor de thuisploeg

Gelijk na rust werd de voorsprong verdubbeld. Pierre Ekwah werd van de bal gezet door Almirón, die de onbaatzuchtige weg nam en Isak de bal in de hoek van een leeg doel liet schieten. Isak bepaalde de eindstand op 0-3 vanaf de penaltystip.