Gold Cup: Guatemala ontsnapt tegen Guadeloupe, Canada treft VS in kwartfinale

Guatemala viert feest na de 3-2
Guatemala viert feest na de 3-2AFP
Canada en Guatemala hebben de kwartfinales van de Gold Cup bereikt. Doelpuntrijke overwinningen in Groep D zorgden voor de uitschakeling van Guadeloupe.

Canada won met 4-2 van Cuba en Guatemala boog in de laatste 20 minuten een 2-1-achterstand om in een 3-2-overwinning.

Guadeloupe, dat misschien wel het leukste voetbal van het toernooi speelde, stond 20 minuten voor tijd nog bovenaan in de groep. Als Matthias Phaeton twee minuten voor tijd zijn penalty niet gemist had, was het de uitschakeling bespaard gebleven.

Eindstand Groep D
Eindstand Groep DFlashshare

Panama, dat al geplaatst was na twee overwinningen, werd groepswinnaar in Groep C na een 2-2-gelijkspel met El Salvador. Costa Rica haalde de laatste acht door Martinique met 6-4 te verslaan.

Canada zal in de kwartfinale tegen de Verenigde Staten uitkomen en Guatemala treft Jamaica - die wedstrijden worden aanstaande zondag in Cincinnati gespeeld.

Een dag eerder in Dallas speelt Mexico tegen Costa Rica en neemt Panama het op tegen Qatar.