Hoofdrol voor AZ'er Mihailovic bij grote overwinning VS, ook Jamaica wint simpel

Mihailovic en Cristian Roldan (10) feliciteren elkaar na een treffer
Mihailovic en Cristian Roldan (10) feliciteren elkaar na een trefferProfimedia
Een hattrick van Jesus Ferreira lag aan de basis van een 6-0-overwinning van de Verenigde Staten op Saint Kitts en Nevis in het kader van de Gold Cup. Jamaica won in de andere wedstrijd in Groep A met 4-1 van Trinidad & Tobago. Demarai Gray scoorde tweemaal.

Het Caribische eiland debuteert in de Gold Cup en zag de hoop op een resultaat al snel verdwijnen. Na 16 minuten had de Verenigde Staten al een voorsprong van 3-0.

AZ-middenvelder Djordje Mihailovic opende in de 12e minuut de score. Een beauty van Bryan Reynolds betekende de 2-0. Twee minuten later maakte Ferreira zijn eerste, na een solo en een schot in de hoek.

Saint Kitts en Nevis - Verenigde Staten
Saint Kitts en Nevis - Verenigde StatenFlashshare

Het was eenrichtingsverkeer, maar via Tyquan Terrell was Saint Kitts dichtbij een doelpunt. In de 25e minuut was het alweer raak voor Ferreira. Op aangeven van Mihailovic verschalkte hij doelman Julani Archibald. Ook bij de derde treffer van Ferreira was Mihailovic de aangever. De 24-jarige Servische-Amerikaan tekende zelf voor het slotakkoord met zijn tweede en Amerika’s zesde treffer.

De VS staat net als Jamaica op vier punten uit twee wedstrijden. Jamaica kende eveneens geen problemen met Trinidad & Tobago.

Een aanval bestaande uit drie Premier League-spelers, Michail Antonio van West Ham, Leon Bailey van Aston Villa en Gray van Everton, was Trinidad te machtig. Gray zette de Reggea Boyz na 14 minuten op voorsprong. Bailey verdubbelde drie minuten later de score. Na een half uur spelen was het opnieuw Gray die het net vond.

Jamaica - Trinidad & Tobago
Jamaica - Trinidad & TobagoFlashshare

Na rust deden de Soca Warriors via Andre Rampersad iets terug, maar een comeback zat er niet in. In de blessuretijd maakte Dujuan Richards er 4-1 van. De 17-jarige aanvaller maakte eerder deze week een overstap naar Chelsea rond en werd door zijn doelpunt de jongste doelpuntenmaker ooit in de Gold Cup.

Het betekende de eerste overwinning voor Jamaica onder de IJslandse coach Heimir Hallgrimsson - die negen wedstrijden moest wachten op zijn eerste zege.

De stand in Groep A
De stand in Groep AFlashshare

De VS en Jamaica gaan met vier punten uit twee wedstrijden aan de leding in Groep A. De nummers één en twee plaatsen zich voor de volgende ronde.