Mexico en Panama bereiken de halve finales van de Concacaf Gold Cup

Ismail Diaz (11) is het goudhaantje bij Panama met drie doelpunten binnen negen minutenAFP
Mexico en Panama boekten zaterdag hun tickets voor de halve finales van de Concacaf Gold Cup door in de respectievelijke kwartfinales Costa Rica en Qatar te verslaan. Ismael Díaz schoot een hattrick binnen in een tijdsbestek van negen minuten in de tweede helft, waarin Panama naar 4-0 uitliep tegen Qatar.

Panama treft in de halve finale de winnaar van de kwartfinale tussen de Verenigde Staten en Canada. Recordhouder in de Gold Cup, achtvoudig kampioen Mexico, bereikte de laatste vier voor de negende achtereenvolgende editie op rij dankzij een 2-0 overwinning op Costa Rica. In de halve finales neemt Mexico het op tegen de winnaar van het duel tussen Jamaica en Guatemala.

Mexico

De rechtsback van Ajax, Jorge Sanchez, was in de eerste helft dichtbij de openingstreffer voor Mexico. Mexico domineerde lange tijd, maar kreeg een herinnering aan de dreiging van Costa Rica toen Anthony Contreras de ruimte vond voor een schot.

Het dreigde een frustrerende avond te worden voor de ploeg van Jaime Lozano, maar uiteindelijk braken ze door in de 52e minuut toen Kendall Waston Henry Martin naar de grond duwde en Orbelin Pineda de strafschop binnen schoot. Met nog drie minuten te spelen was de overwinning voor Mexico. Roberto Alvarado kwam op links naar voren en trok de bal terug, net achter Erick Sanchez, die de bal binnen tikte.

Panama

Invitatieploeg Qatar moest in Dallas zonder zes geschorste spelers in actie komen en mede daardoor bleek Panama te sterk voor de Aziatische kampioenen. Panama nam de leiding in de 19e minuut toen Eric Davis een geweldige voorzet vanaf links gaf en Edgar Barcenas een kopbal in de verre hoek binnenkopte.

De stormloop op doelpunten van Diaz begon in de 56e minuut toen hij een perfecte doorloopbal kreeg van de indrukwekkende Adalberto Carrasquilla. Diaz maakte er uit de rebound 3-0 van en maakte de hattrick compleet toen Diaz, na een slimme een-twee met Jose Fajardo, wegliep bij de Qatarese verdedigers en vol vertrouwen naar binnen schoot: 4-0.