VS en Jamaica boeken ruime overwinningen en plaatsen zich voor kwartfinales Gold Cup

Jesus Ferreira scoorde wederom een hattrick
Jesus Ferreira scoorde wederom een hattrickAFP
De Verenigde Staten hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Gold Cup. Het gastland won met 6-0 van Trinidad & Tobago. Jesus Ferreira scoorde wederom een hattrick.

Ook Jamaica plaatste zich voor de laatste achtste. In Groep A versloeg het St. Kitts en Nevis met 5-0.

Zowel de VS als Jamaica komen daardoor op zeven punten, nadat ze in de onderlinge ontmoeting gelijkspeelden. De Amerikanen hebben echter een beter doelsaldo en eindigden als nummer één in de poule.

De eindstand in Groep A
De eindstand in Groep AFlashshare

Trinidad was in de 11e minuut dicht bij de openingstreffer, maar Joevin Jones volleyde de bal over het doel. Drie minuten later scoorde Ferreira, die afgelopen woensdag drie keer scoorde tegen St. Kitts (6-0), en begon daarmee de jacht op zijn tweede hattrick. Zeven minuten voor rust was het weer raak voor de in Colombia geboren Amerikaan en nog voor het einde van de eerste helft schoot hij een penalty raak nadat AZ-middenvelder Djordje Mihailovic werd neergehaald. Ferreira werd de eerste speler ooit die twee wedstrijden achter elkaar een hattrick wist te maken.

Na rust ging het in een wat lager tempo. Invaller Cade Cowell maakte er halverwege de tweede helft 4-0 van. In de slotfase liep de VS via Gianluca Busio en Brandon Vazquez toch nog uit naar zes.

Jamaica was veel te sterk voor debutant St. Kitts. Na een half uur werd de score geopend nadat doelman Julani Archibald een voorzet van Kaheem Parris in eigen doel werkte. Jon Russell zette na een bekeken hakje van Leon Bailey de Reggae Boyz op 2-0. Di’Shon Bernard, Daniel Johnson en Cory Burke waren ook doeltreffend.