Jeugdspelers AZ tegen Boca Juniors in strijd om de Intercontinental Cup

De spelers van AZ O19 vieren de 2-1 tegen Sporting O19 in de halve finale van de Champions League op 21 aprilProfimedia
De jeugdspelers van AZ nemen het in de strijd om de Intercontinental Cup, de wereldbeker, op tegen de Argentijnse club Boca Juniors. De wedstrijd wordt begin september gespeeld, al moet de exacte datum nog worden vastgesteld.

Boca Juniors won in de nacht van zondag op maandag de jeugdvariant van de Copa Libertadores door in de finale Independiente del Valle uit Ecuador met 2-0 te verslaan.

De Copa Libertadores voor jeugdspelers is de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de UEFA Youth League. Dat laatstgenoemde toernooi werd gewonnen door de Alkmaarders, die in april het Kroatische Hajduk Split met 5-0 versloegen.

De 'Finalissima' tussen de winnaars van de U20 Copa Libertadores en Youth League wordt sinds vorig seizoen door de UEFA en Conmebol georganiseerd. De eerste editie werd gewonnen door Benfica, dat in Montevideo met 1-0 won van het Uruguayaanse CA Peñarol.