Feyenoord wint Johan Cruijff Schaal na penalty's en ongezien spektakelstuk

Santiago Gimenez was met twee goals en een assist de grote man bij Feyenoord
Santiago Gimenez was met twee goals en een assist de grote man bij FeyenoordProfimedia
Feyenoord heeft beslag gelegd op de Johan Cruijff Schaal. Na een bizarre 90 minuten waarin PSV en Feyenoord 4-4 speelden moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar uit te wijzen. Na de penaltyreeks was het Feyenoord dat voor de vijfde keer de Johan Cruijff Schaal mocht optillen.

Bij PSV stond Luuk de Jong 'gewoon' aan de aftrap. De spits en aanvoerder miste deze week enkele trainingen van de landskampioen, maar is op tijd hersteld van ziekte. Bij Feyenoord kreeg Timon Wellenreuther de voorkeur boven Justin Bijlow, die voorlopig genoegen moet nemen met een reserverol.

Wellenreuther was de held van de strafschoppenserie door een penalty van Johan Bakayoko te stoppen. Een dramatische penalty van Guus Til beslechtte het lot van de Eindhovenaren.

Noa Lang openede na negen minuten de scoren namens de landskampioen en thuisploeg, waarna Santiago Giménez vanaf elf meter de egelijkmaker binnenschoot. Slechts vier minuten na zijn goal, in de 33e minuut, zette Bart Nieuwkoop Feyenoord op voorsprong op aangeven van de Mexicaan.

Doelpuntenregen

Twee wonderlijke reddingen van zeer kleine afstand van Walter Bénitez hielde PSV in de wedstrijd en de Eindhovenaren kwamen vlak na rust op gelijke hoogte met Feyenoord. Hier hield het echter nog lang niet op: Giménez maakte opnieuw een penalty, maar zag Guus Til in de 65e minuut de 3-3 binnenschieten. De 19-jarige Antoni Milambo dacht Feyenoord in de 72e minuut nu echt naar de Johan Cruijff Schaal te schieten, maar Luuk de Jong scoorde de derde penalty van de wedstrijd en zette PSV na 80 minuten op 4-4.