Antwerp komt niet verder dan gelijkspel bij Gent en blijft vierde staan

Vincent Janssen kon het verschil niet maken voor Antwerp
Vincent Janssen kon het verschil niet maken voor AntwerpProfimedia
Royal Antwerp heeft verzuimd te profiteren van het verlies van Club Brugge eerder op de dag door bij KAA Gent niet verder te komen dan een 2-2 gelijkspel in de Jupiler Pro League.

De sterk Nederlands getinte ploeg van trainer Mark van Bommel kwam na een kwartier spelen op achterstand in de KAA Gent Arena door een ongelukkig eigen doelpunt van Toby Alderweireld. Via een rake penalty van Jacob Ondrejka stond het 10 minuten later weer gelijk, maar Pieter Gerkens zette de thuisploeg snel daarna weer op voorsprong. George Ilenikhena redde het punt voor Antwerp in de 84e minuut.

Owen Wijndal, Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen startten in de basis bij Antwerp, Gyrano Kerk mocht na een uur spelen invallen voor ex-Heerenveenspeler Chidera Ejuke.

Statistieken Gent - Antwerp
Statistieken Gent - AntwerpFlashshare

Met een overwinning had Antwerp Club Brugge ingehaald op de ranglijst en was het derde komen te staan. Nu staat het op doelsaldo nog altijd vierde. Had Gent de wedstrijd gewonnen, had het Antwerp en Genk juist ingehaald, het blijft nu zesde staan met 43 punten.