Kasper Dolberg bezorgt Anderlecht zege op kampioen Royal Antwerp FC

Kasper Dolberg maakte de enige en winnende treffer in het duel met de regerend kampioenProfimedia
Kasper Dolberg heeft Anderlecht aan een thuiszege op Royal Antwerp FC geholpen. De spits uit Denemarken maakte het enige doelpunt in het thuisduel met de regerend kampioen (1-0). Hij benutte in blessuretijd van de eerste helft een strafschop.

Anderlecht verloor vorige week de eerste competitiewedstrijd tegen Union (2-0). Antwerp opende het seizoen met een zege op Cercle Brugge (1-0). Vincent Janssen had een basisplaats bij Antwerp. Trainer Mark van Bommel liet Gyrano Kerk en Jurgen Ekkelenkamp invallen tegen Anderlecht.

Club Brugge behaalde bij Westerlo de eerste overwinning van het seizoen: 0-1. De Braziliaan Igor Thiago scoorde in de 36e minuut. De Nederlandse middenvelder Bjorn Meijer ontbrak met een blessure in de selectie van Club Brugge.

Union en AA Gent zijn na twee speelronden nog zonder puntenverlies in België.