KV Mechelen dankzij rake strafschop in laatste minuut naast Anderlecht

Ongeloof bij Anderlecht na de toegewezen strafschop
Ongeloof bij Anderlecht na de toegewezen strafschopProfimedia
Anderlecht heeft in de Belgische voetbalcompetitie verzuimd het verschil met koploper Union weer terug te brengen tot 8 punten. De voormalige topclub bleef in de altijd lastige uitwedstrijd bij KV Mechelen steken op 2-2. Union had woensdag gewonnen van RWDM.

Anderlecht, dat sinds 22 oktober niet meer verloor in de competitie, leidde al na acht minuten door een doelpunt van Thorgan Hazard. De afgelopen zomer van Borussia Dortmund overgenomen aanvallende middenvelder schoot raak uit een voorzet van Anders Dreyer. Kort na rust stond het weer gelijk nadat Bill Leeroy Antonio vanaf rechts het strafschopgebied was binnengedrongen en met een schuiver doelman Kasper Schmeichel had gepasseerd.

Luis Vázquez leek het duel met een kopbal in de 78e minuut te hebben beslist. De Argentijn was even daarvoor in het veld gekomen als vervanger van oud-Ajacied Kasper Dolberg. Maar in de 90e minuut benutte Geoffry Hairemans namens Mechelen een strafschop, veroorzaakt door Mario Stroeykens die al dan niet bewust Patrick Pflücke met een elleboog had geraakt.