Leuven houdt stand in Brussel en zet Anderlecht op straatlengte afstand van USG

Louis Patris na de wedstrijd
Louis Patris na de wedstrijdProfimedia
Anderlecht is in de Belgische competitie verder achterop geraakt bij koploper Union. De nummer 2 van de ranglijst kwam bij OH Leuven niet verder dan 1-1.

Youssef Maziz zette Leuven al in de 10e minuut op voorsprong. Hij kon profiteren van slecht uitschieten van doelman Kasper Schmeichel. Louis Patris zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker. De oud-speler van Leuven maakte met een afstandsschot zijn eerste competitietreffer voor Anderlecht.

Anderlecht heeft na 21 wedstrijden 43 punten. Dat zijn er 8 minder dan Union. De koploper had eerder op de dag met 2-1 gewonnen van STVV uit Sint-Truiden. AA Gent, dat vrijdag al verloor van KV Mechelen, staat derde met 38 punten.