Scorende Kerk kan nederlaag Antwerp tegen Anderlecht niet voorkomen, Brugge onderuit

Vincent Janssen en Antwerp verloren van Anderlecht
Vincent Janssen en Antwerp verloren van AnderlechtKRISTOF VAN ACCOM / BELGA / AFP
Royal Antwerp heeft in de tweede speelronde van Belgische Pro League de topper tegen Anderlecht verloren. Thuis in de Bosuil verloor Antwerp met 2-1. De Nederlander Gyrano Kerk maakte op aangeven van Vincent Janssen het doelpunt voor de thuisclub.

Anderlecht kwam in de 25e minuut op voorsprong nadat Antwerp-keeper Senne Lammens een schot van oud-Ajacied Kasper Dolberg onhandig in eigen doel werkte. Na de gelijkmaker van Kerk, tien minuten later, schoot invaller Majeed Ashimeru tien minuten voor tijd het winnende doelpunt binnen voor Anderlecht.

Behalve Kerk en Janssen stond ook Tjaronn Chery in de basis bij Antwerp, waar trainer Jonas De Roeck na vorig seizoen Mark van Bommel is opgevolgd. Vorige week boekten Anderlecht en Antwerp in de eerste speelronde allebei een overwinning.

De statistieken
De statistiekenFlashscore

Club Brugge leed zijn eerste nederlaag van het seizoen. De regerend kampioen ging op de tweede speeldag met 1-0 onderuit bij Standard Luik. Marko Bulat maakte het doelpunt. Club Brugge heeft na twee duels 1 punt.