Titelverdediger Antwerp begint met zuinige zege op Cercle dankzij eigen goal

Van Bommel en Vincent Janssen
Van Bommel en Vincent JanssenProfimedia
Coach Mark van Bommel is de Belgische voetbalcompetitie met Antwerp begonnen met een zuinige zege. De titelverdediger won in het eigen Bosuil-stadion met 1-0 van Cercle. Vorige week was de winst van de Supercup, in een duel met KV Mechelen, het eerste succes van dit seizoen.

Antwerp, met de Nederlanders Gyrano Kerk en Vincent Janssen in de basis, kreeg de ene na de andere kans. Maar de ploeg had een verdediger van Cercle nodig om op voorsprong te komen. Kort voor rust gleed de Noor Jesper Daland de bal uit een voorzet van de Zweedse aanwinst Jacob Ondrejka in het eigen doel. Kort ervoor had Jelle Bataille de thuisploeg al bijna op voorsprong gezet, maar zijn inzet werd nog net aangeraakt door Cercle-doelman Warleson.

Kansjes

Na rust kopte Janssen over op aangeven van Arbnor Muja, de vervanger van Kerk. Kort voor tijd schoot Antwerp-middenvelder Arthur Vermeeren nog tegen de lat.

Club Brugge

Club Brugge bleef in het thuisduel met KV Mechelen steken op een gelijkspel (1-1). Rob Schoofs opende de score voor de bezoekers. Vervolgens benutte Igor Thiago een strafschop voor de thuisploeg. De Nederlandse verdediger Bjorn Meijer mocht in de slotfase invallen bij Club Brugge.