Union verliest voor het eerst sinds september punten na gelijkspel tegen Gent

Cameron Puertas viert zijn doelpunt met Mohamed Amoura en Lazare Amani
Cameron Puertas viert zijn doelpunt met Mohamed Amoura en Lazare AmaniProfimedia
Union heeft in de Belgische competitie na acht overwinningen op rij weer eens punten laten liggen. AA Gent hield de koploper op 1-1 en blijft daardoor derde op 7 punten van de club uit de Brusselse deelgemeente Vorst. Anderlecht staat tweede met 1 punt meer dan Gent en speelt later op zondag nog tegen stadgenoot RWDM.

Vanaf de strafschopstip had Julien De Sart Gent in de extra tijd van de eerste helft op voorsprong gezet. Tien minuten na de rust maakte de Spanjaard Cameron Puertas gelijk.

Union speelt woensdag in de Champions League een uitwedstrijd tegen het Portugese Braga.

Anderlecht

Nummer 2 Anderlecht heeft de achterstand op Union verkleind tot 4 punten. De Argentijn Luis Vázquez bezorgde de club uit Brussel in de blessuretijd de overwinning tegen RWDM (2-1). Een paar minuten daarvoor was middenvelder Ilay Camara van RWDM uit het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart.