ADO nadert leidersduo in KKD en Cambuur haalt fors uit in Oss

ADO Den Haag hield het tot ver in de extra tijd spannend op De Herdgang
ADO Den Haag hield het tot ver in de extra tijd spannend op De HerdgangANP
Van de top-3 is maandagavond alleen ADO Den Haag tot winst gekomen in het restant van de dertiende speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. ADO won van Jong PSV. Roda JC speelde gelijk in Eindhoven, terwijl Willem II onderuit ging bij voormalig hekkensluiter Jong Ajax. SC Cambuur haalde fors uit bij de nieuwe nummer laatst, TOP Oss. MVV en Emmen verdeelden de punten.

Roda JC kwam na twaalf minuten op achterstand in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven, door een treffer Mawouna Amevor die een strafschop benutte. Wesley Spieringhs maakte na een klein uur spelen de gelijkmaker (1-1). Met het behaalde gelijkspel blijft Roda JC de koploper in de Keuken Kampioen Divisie, nu met 27 punten.

Ratings Eindhoven-Roda JC
Ratings Eindhoven-Roda JCFlashsha.re

Mede-koploper Willem II liet een steek vallen bij Jong Ajax, dat al na negen minuten op voorsprong kwam. Stanis Idumbo-Muzambo maakte zijn eerste treffer voor Jong Ajax. Hij bleek later de matchwinner. Jong Ajax is door deze derde zege van het seizoen nu van de laatste plek af en heeft 9 punten. Willem II is nog altijd de nummer 2 van de KKD met 26 punten.

Ratings Jong Ajax-Willem II
Ratings Jong Ajax-Willem IIFlashsha.re

ADO Den Haag heeft een grote stap gezet richting de koppositie, maar maakte het zichzelf heel erg lastig. In de 39e minuut kwam Jong PSV in eigen huis op voorsprong door een treffer Javon Simons. Acht minuten voor tijd bracht Sacha Komljenovic de beide ploegen weer op gelijke hoogte. In de vierde minuut van de extra tijd werd Malik Sellouki de matchwinner op de Herdgang.