Almere klopt ADO met knappe comeback en stelt promotie PEC Zwolle nog even uit

Almeres Hamdi Akujobi na het scoren van de 2-2
Almeres Hamdi Akujobi na het scoren van de 2-2Profimedia
PEC Zwolle is zondag nog niet naar de Eredivisie gepromoveerd. Almere City FC maakte bij ADO Den Haag een achterstand van twee doelpunten ongedaan (2-3) en kwam daarmee weer op 13 punten van de koploper. PEC kan de promotie vrijdag binnenhalen in de uitwedstrijd tegen Almere.
ADO Den Haag 2-3 Almere City
ADO Den Haag 2-3 Almere CityFlashshare

ADO leek in de eerste helft te zorgen voor een feestje in Zwolle. Via doelpunten van Thomas Verheydt en de Fransman Titouan Thomas stond het elftal van coach Dick Advocaat al na 12 minuten op 2-0.

Kornelius Hansen bracht Almere in de 35e minuut terug in de wedstrijd. Direct na rust zorgde Hamdi Akujobi voor de gelijkmaker en Lance Duijvestijn zette Almere in de 64e minuut op voorsprong.

Statistieken ADO Den Haag-Almere City
Statistieken ADO Den Haag-Almere CityFlashshare

ADO blijft na het verlies op de tiende plaats staan. Deelname aan de play-offs raakt steeds verder uit zicht.