Almere moet in eigen huis winnen van Eindhoven om nog kans te houden op promotieProfimedia
Almere City moet vrijdagavond winnen van FC Eindhoven om kans te houden op promotie, ze verloren namelijk met 1-0 afgelopen maandag. Eindhoven zal proberen het doel schoon te houden, want dan zullen zij naar de halve finale gaan van de play-offs. Wint Almere met één goal verschil zal er verlengd moeten worden.

Almere City zal een overwinning nodig hebben tegen Eindhoven om niet nog een jaar in de Eerste Divisie te spelen. Eindhoven won namelijk de eerste wedstrijd maandag in eigen huis met 1-0. In een wedstrijd die maar moeilijk opgang kwam was Eindhoven uiteindelijk de gelukkigste door een doelpunt van Dyon Dorenbosch in de 76e minuut. Het wedstrijdverslag van die wedstrijd kan je hier vinden.

Almere moet goede positie in de competitie verzilveren

Wint Almere wordt het dus verlenging of ze zijn na 90 minuten door (als ze met twee doelpunten verschil of meer winnen). Op papier zou dat te doen moeten zijn voor de ploeg van trainer Alex Pastoor. Ze eindigde derde in de competitie en zijn dus de ‘best of the rest’. Maar goed, daar kopen ze momenteel weinig voor in Almere. Ze waren goed geëindigd aan de competitie en dat gevoel zullen ze willen meenemen. Van de laatste veertien wedstrijden werden slechts twee verloren en vier gelijkgespeeld. Er werd in die serie onder andere van Eindhoven met 1-0 gewonnen, wel in Eindhoven. Aan het begin van het seizoen werd het 1-1 in Almere.

Eindhoven zal proberen op de 0 te spelen, met een gelijkspel zijn ze namelijk door. Winnen doen de Eindhovenaren sowieso niet vaak op het veld van Almere, de laatste keer dateert alweer van 2016. De ploeg van trainer Rob Penders verloor maar drie keer in de laatste twaalf competitiewedstrijden en gaat met de overwinning van maandag met een dubbel goed gevoel richting Flevoland.