Avondje KKD in een notendop: Heracles wint, play-off-plekken allesbehalve beslist

De spelers van Heracles vieren de 0-1 van Samuel Armenteros
De spelers van Heracles vieren de 0-1 van Samuel ArmenterosProfimedia
Heracles Almelo staat na de winst bij FC Dordrecht samen met PEC Zwolle aan kop in de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van trainer John Lammers won met 3-1 bij de nummer 18 en heeft nu evenveel punten als Zwolle, dat in de strijd om de titel nog wel een duel meer te gaan heeft. PEC Zwolle en Heracles Almelo zijn beide al zeker van promotie naar de Eredivisie.
KKD uitslagen speelronde 36 tot nu toe
KKD uitslagen speelronde 36 tot nu toeFlashshare

Samuel Armenteros zette Heracles na zo'n 20 minuten op voorsprong. De Zweed kopte raak, nadat Justin Hoogma en Lucas Schoofs na een hoekschop de bal in een soort van estafette ook al met het hoofd hadden verlengd. Na een half uur echter was het weer gelijk, door een doelpunt voor Dordrecht van de Italiaan Samuele Longo.

Statistieken FC Dordrecht - Heracles
Statistieken FC Dordrecht - HeraclesFlashshare

Sem Scheperman zette Heracles na ruim een uur weer op voorsprong, na een actie van Emil Hansson. De bezoekers profiteerden daarmee snel van een manmeersituatie. Een minuut eerder was Jari Schuurman van de thuisclub uit het veld gestuurd. Lasse Wehmeyer gooide de wedstrijd vervolgens in het slot voor Heracles.

Huidige stand KKD
Huidige stand KKDFlashshare

Roda JC 1-2 FC Eindhoven

FC Eindhoven heeft voor het eerst in zeven jaar tijd weer eens gewonnen in Kerkrade van Roda JC. Het werd 1-2 door doelpunten van Dyon Dorenbosch en Mawouna Amevor. Dylan Vente maakte de treffer voor Roda. Eindhoven springt door de overwinning over MVV en NAC Breda heen op de ranglijst, hoewel laatstgenoemde komende maandag nog in actie komt tegen Almere City FC.

Statistieken Roda JC - FC Eindhoven
Statistieken Roda JC - FC EindhovenFlashshare

Telstar 0-0 Willem II

Telstar - Willem II is geëindigd in 0-0, hoewel het zeker geen saai affiche was. Met name Telstar maakte aanspraak op een overwinning, maar ook met een slotoffensief kon de ban niet worden gebroken. Trainer Mike Snoei werd nog naar de tribune gestuurd nadat hij uit zijn dak ging toen een doelpunt van zijn Telstar in de slotfase werd afgekeurd, naar zijn mening onterecht. Met oog op eventuele deelname aan de play-offs zou het duur puntverlies kunnen zijn voor Telstar, het heeft vier punten achterstand op nummer acht VVV-Venlo.

Statistieken Telstar - Willem II
Statistieken Telstar - Willem IIFlashshare

De Graafschap 2-1 MVV Maastricht

De wedstrijd tussen De Graafschap en MVV Maastricht stond in het teken van vertragingen. De aftrap vond al later plaats dan gepland en de wedstrijd werd ook nog ongeveer 10 minuten stilgelegd nadat er bier was gegooid richting het veld vanuit de tribune. Uiteindelijk zegevierde de thuisclub met 2-1 door doelpunten van Devin Haen en Pim Lukassen in de 90e minuut, waardoor de hoop op deelname aan de play-offs in leven blijft. Ruben van Bommel scoorde voor MVV.

Statistieken De Graafschap - MVV Maastricht
Statistieken De Graafschap - MVV MaastrichtFlashshare

Helmond Sport 1-1 VVV-Venlo

VVV-Venlo kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Helmond Sport en staat nog altijd achtste, hoewel achtervolgers Telstar en De Graafschap dichterbij konden komen. Sven Braken zette de Venlonaren op voorsprong, Jafar Arias maakte niet veel later gelijk voor Helmond.