Avondje KKD in een notendop: Willem II en Roda JC morsen, Seuntjens matchwinner

Ralf Seuntjens is écht terug
Ralf Seuntjens is écht terugProfimedia
Om 20.00 uur op 19 januari werden zes wedstrijden in KKD speelronde 22 afgewerkt. Dat waren er oorspronkelijk zeven, maar het duel tussen FC Emmen en FC Groningen werd afgelast wegens ziekte binnen de spelersgroep van de Groningers. Dit is wat er gebeurde op de zes velden waar wel werd gespeeld.
Uitslagen KKD 19 januari
Uitslagen KKD 19 januariFlashshare
Stand KKD na 19 januari
Stand KKD na 19 januariFlashshare

FC Den Bosch 0-0 Roda JC

Het was een weinig interessante eerste helft. Roda zocht iets meer de aanval, maar kwam niet tot grote kansen en 0-0 was de ruststand.

Het hoogtepunt in de tweede helft was de roep van Roda JC om een penalty wegens vermeend hands in de slotfase. In de laatste seconde schoot de ingevallen Ilias Boumassaoudi nog op doel voor Den Bosch, maar doelman Calvin Raatsie kon zonder veel moeite redden en de zeer onaantrekkelijke wedstrijd eindigde in 0-0.

Statistieken FC Den Bosch - Roda JC
Statistieken FC Den Bosch - Roda JCFlashshare

FC Eindhoven 0-1 De Graafschap

Het koude veld in Eindhoven eiste een slachtoffer in de 23e minuut. Collin Seedorf moest gewisseld worden na een botsing met De Graafschaps Devin Haen. Voetballend was er niet veel te melden. De clubs waren in evenwicht, maar kwamen beide niet tot scoren. De Graafschap creëerde iets meer kansen, maar had ook op achterstand kunnen komen, het stond 0-0 na 45 minuten spelen.

In de tweede helft ging De Graafschap door waar het in de eerste mee geëindigd was: aanvallen, maar niet scoren. Na een uur spelen kwam verloren zoon Ralf Seuntjens binnen de lijnen bij De Graafschap, met als doel iets te forceren. En dat lukte. Zes minuten later was er de voorsprong voor de Doetinchemmers: niemand minder dan Seuntjens volleyde de bal vanaf randje 16 in de verre hoek en brak daarmee eindelijk de ban. Eindhoven moest iets afdwingen en vond in de 74e minuut bijna de gelijkmaker, maar Evan Rottier kon van dichtbij niet raakschieten. Een minuut later dachten de Eindhovenaren te zijn geslaagd, maar Ozan Kokcu werd teruggevlagd voor buitenspel. Joey Sleegers schoot vier minuten later tegen een verdediger, maar duidelijk was dat de wedstrijd los was gekomen. In de blessuretijd wou Eindhoven nog een penalty, maar deze werd niet gegeven en De Graafschap was de verdiende winnaar.

Statistieken FC Eindhoven - De Graafschap
Statistieken FC Eindhoven - De GraafschapFlashshare

Helmond Sport 2-2 Jong PSV

Helmond had gelijk een veldoverwicht en beloonde zichzelf ook snel. In de 12e minuut vond Giannis Fivos Botos het net na een rappe counteraanval en een fijne assist van Anthony van den Hurk. Jong PSV ging op zoek naar de gelijkmaker en vond deze in de 28e minuut. Jevon Simons scoorde op bijzondere wijze: hij leek een voorzet bij de tweede paal te geven vanaf rechts, maar de bal plofte in het doel. Een vrije trap van Michel Ludwig werd door Van den Hurk binnengekopt, zodat Helmond weer op voorsprong kwam in de 36e minuut.

Na 23 minuten voetballen in de tweede helft maakte Jong PSV wederom de gelijkmaker, op fenomenale wijze bovendien. Wessel Kuhn haalde van heel ver de trekker over en de bal zeilde in het doel. Of het zo bedoeld was blijft in het midden, mooi was het wel. Ondanks pogingen van Helmond, maar ook van de bezoekers, bleef het 2-2, waardoor beide teams blij zullen moeten zijn met een punt.

Statistieken Helmond Sport - Jong PSV
Statistieken Helmond Sport - Jong PSVFlashshare

MVV Maastricht 3-0 Jong FC Utrecht

Na een sterk begin aan het duel nam MVV de leiding in de 26e minuut. Bryan Smeets kreeg de bal buiten de 16 en schoot uit stand perfect raak in de linkerkruising. Een prachtige goal. Veel meer gebeurde er niet en 1-0 was de stand halverwege.

Na vijf minuten spelen in de tweede helft maakte MVV de 2-0. De bal kwam voor de voeten terecht van Dailon Rocha Livramento na een redding van Kevin Gadellaa op een schot van Smeets en hij hoefde alleen maar langs de doelman te schuiven. Het slotakkoord was wederom voor Smeets: in de 87e minuut was hij het eindstation van een goede counteraanval. Hij kegelde de bal binnen en bezeerde bovendien zijn voet daarbij. MVV pakte een ruime, verdiende 3-0 overwinning.

MVV Maastricht - Jong FC Utrecht
MVV Maastricht - Jong FC UtrechtFlashshare

TOP Oss 1-0 Telstar

Telstar was in de eerste helft iets sterker dan TOP Oss, maar tot grote kansen kwam het niet. Mike Havekotte werd af en toe aan het werk gezet met afstandsschoten, maar de 0-0 ruststand was een logische.

In de tweede helft ging het op diezelfde manier verder. Heel lang gebeurde er weinig, hoewel Telstar iets meer aandrong. Toch was het TOP Oss dat er met de overwinning vandoor ging. In de 89e minuut werkte invaller Konstantinos Doumtsios de bal in het doel na een vreemde situatie, waarin klungelig optreden van doelman Ronald Koeman centraal stond.

Statistieken TOP Oss - Telstar
Statistieken TOP Oss - TelstarFlashshare

Willem II 1-1 Jong Ajax

In de zevende minuut was het eerste schot van de wedstrijd ook gelijk raak voor Willem II. Ringo Meerveld prikte netjes raak in de linkerhoek van buiten de 16 na balverlies van Jong Ajax op eigen helft. Het stond niet lang 1-0, Jong Ajax vond de gelijkmaker in de 14e minuut. De bal belandde voor de voeten van Gabriel Osei Misehouy rond de penaltystip, waar hij niet twijfelde en de bal langs Joshua schoot. In de 18e minuut dacht Willem II weer op voorsprong te komen, maar er werd gevlagd voor buitenspel van Michael de Leeuw. Willem II ging door met aanvallen, met een schot van De Leeuw dat werd geblokkeerd, maar na twee minuten blessuretijd was de ruststand 1-1.

De tweede helft begon met een fase waarin Jong Ajax sterker was, maar verder dan een gevaarlijk afstandsschot van Misehouy kwamen de Amsterdammers niet. Daartegenover zette Willem II een kopbal van Jeremy Bokila die net naast ging in de 53e minuut. Willem II bleef de winnende goal zoeken, maar Jong Ajax stond goed te verdedigen. Ook in de slotfase kwamen de Tilburgers er niet doorheen en het thuispubliek moest teleurgesteld het Koning Willem II Stadion verlaten.