Cambuur debuteert in eigen stadion, Volendam en Emmen hebben wat recht te zetten

Cambuur won de eerste wedstrijd met 0-1 bij MVV
Cambuur won de eerste wedstrijd met 0-1 bij MVVProfimedia
Nog twee wedstrijden te gaan in de tweede speelronde van de KKD. Cambuur speelt thuis tegen Helmond Sport en wil de volle buit houden, terwijl Volendam revanche wil na de uithanden gegeven zege tegen De Graafschap. Zij spelen thuis tegen FC Emmen.

De eerste wedstrijd wordt gespeeld om 12.15 uur en niet op zomaar een plek. Cambuur gaat voor het eerst in het nieuwe stadion spelen. Er kunnen 15.000 toeschouwers in de nieuwe bak, maar Cambuur houdt bewust 2.000 plekken leeg op de hoofdtribune aankomende zondag. De club communiceerde eerder deze week dat de wedstrijd tegen Helmond Sport is uitverkocht.

En dat uitverkochte stadion wil Cambuur de goede lijn doorzetten van vorige week, toen de mannen van trainer Henk de Jong met 0-1 wonnen bij MVV. Goudhaantje Milan Smit maakte het enige doelpunt. Wie er nog niet bij was is aanwinst Maikel Kieftenbeld. Hij komt over van FC Emmen en wordt herenigd met zijn voormalig ploeggenoot bij FC Groningen, Michael de Leeuw.

Helmond Sport

Bij Helmond Sport kwamen er twee nieuwe spelers. De 18-jarige IJslandse aanvallende middenvelder Helgi Fródi Ingason en ook Beerschot-middenvelder Axl van Himbeeck maakten een transfer naar de Braak. Naar verluidt is er nog een centrale verdediger onderweg naar de Braak en Jurgen Streppel werkt achter de schermen hard aan nóg meer versterking voor de Helmonders, die een kwaliteitsimpuls inderdaad goed kunnen gebruiken.

Helmond Sport speelde de eerste wedstrijd namelijk teleurstellend gelijk tegen Jong Utrecht met 1-1. Anthony van den Hurk was de enige doelpuntenmaker aan Helmondse zijde, maar genoeg was het dus niet.

Laatste onderlinge duels Cambuur-Helmond Sport
Laatste onderlinge duels Cambuur-Helmond SportFlashshare

FC Volendam

Om 16.45 uur trappen Volendam en Emmen af. Volendam ging lelijk ten onder bij De Graafschap. Tristian van Gilst en Jesse van de Haar brachten de Superboeren op 2-0, maar Volendam draaide de wedstrijd om door doelpunten van onder andere Robert Mühren en Henk Veerman. 2-3 stonden de oranjehemden voor, maar door een rode kaart van Xavier Mbuyamba kantelde de wedstrijd opnieuw. Stan Wevers maakte de 3-3 in de eerste minuut van de blessuretijd en Ibrahim El Kadiri maakte het feest compleet door in de vierde minuut van de blessuretijd de 4-3 eindstand op het bord te zetten.

Volendam heeft een goed elftal staan met voorin Henk Veerman en Robert Mühren, maar er is nog een speler waar trainer Rick Kruys vanaf wil en dat is Robin Maulun. De oud-speler van Cambuur komt niet in de plannen voor en mag vertrekken, maar is nog altijd in Volendam.

FC Emmen

Tegenstander FC Emmen kende ook een valse start tegen Dordrecht. Julius Kade maakte na de rust nog de 1-2, nadat het bij rust 0-2 stond. Maar verder dan dat kwam FC Emmen niet. Toch was er wel hoop na de nederlaag. "We hadden 21 schoten, waarvan vijftien op doel van de tegenstander. Dan had het na twintig minuten al 3-3 kunnen staan, maar er stond 0-2 op het scorebord." De statistieken van de wedstrijd bieden daarom ook hoop voor de toekomst. "We moeten effectiever zijn. Nu zal iedereen zeggen dat er meer had ingezeten, bij 2-2 hoorde je er niemand over’’, zei trainer Robin Pieter tegenover RTV Drenthe.

Het doel van FC Emmen blijft promotie, maar het is maar zeer de vraag of ze daar de kwaliteiten voor hebben. Maikel Kieftenbeld kreeg geen nieuw contract en is vertrokken naar Cambuur.