Cambuur klopt Willem II in eigen huis en blijft in het spoor van Roda en VVV

Gabi Caschili voor zijn wissel
Gabi Caschili voor zijn wisselProfimedia
Cambuur heeft de vierde zege van het seizoen geboekt. De Friezen versloegen Willem II in eigen huis met 1-0 na een goal van Youns El Hilali, maar raakten aanvoerder Daniel van Kaam kwijt aan een blessure.

Cambuur begon de wedstrijd direct hoog in de versnelling en kwam in de tweede minuut al bijna op voorsprong toen Balk een scherpe voorzet van Breij op doel wist te koppen, maar daarbij niet Joshua Smits wist te passeren. De wind bleef echter niet de gehele eerste helft in de rug van Cambuur: aanvoerder Daniel van Kaam raakte vroeg in de eerste helft geblesseerd en werd na 28 minuten gewisseld voor Youns El Hilali.

Na de wissel van Van Kaam zette Cambuur weer wat bij en kwamen Smit en Breij tot kansen, alvorens Patrick Joosten dichtbij kwam namens Willem II. Goals bleven echter uit en men ging rusten met de brilstand op het scorebord in Leeuwarden.

Wederom staking door gegooide bekertjes

Enkele kansen over en weer volgden in de tweede helft, maar echt grote kansen bleven vooralsnog uit. El Hilali, die eerder nog Van Kaam verving, nam het heft echter in eigen hand en schoot de bal van afstand met enorme overtuiging via de onderkant van de lat in: 1-0. Het duel werd vervolgens tijdelijk stilgelegd wegens bekertjes bier die op het veld terechtkwamen, maar na een korte onderbreking kon het duel ‘gewoon’ worden hervat.

Cambuur zocht na El Hilali’s treffer naar meer goals en kwam via Smit, Uldrikis en De Jong nog dichtbij, maar kon geen tweede vinden en bleef derhalve steken op 1-0. Cambuur pakte hiermee de vierde zege van het seizoen, terwijl Willem II nu slechts één zege in de laatste 4 duels wist te boeken.