De Graafschap in spektakelstuk tegen Heracles Almelo grote winnaar van 32e speelronde

De Graafschap verkleinde het gat tot de laatste play-offplek tot vier punten met zes duels te gaanProfimedia
Koploper PEC Zwolle heeft in de Keuken Kampioen Divisie in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven de zesde nederlaag van het seizoen geleden: 4-2. Almere City was op eigen veld met 2-1 te sterk voor Jong AZ. De Graafschap klom naar de negende plek van de ranglijst door een spectaculaire 5-3 overwinning op Heracles Almelo.

FC Eindhoven - PEC Zwolle 4-2

Lennart Thy zette PEC al in de 3e minuut op voorsprong, maar na een half uur keken de bezoekers tegen een 2-1-achterstand aan. Thy maakte nog voor rust gelijk, maar in de tweede helft liep Eindhoven uit.

Het verschil tussen koploper PEC en nummer 3 Almere City bedraagt nog 13 punten. Er zijn nog zes speelronden te gaan. Over precies een week komt PEC weer in actie, dan tegen Telstar. Almere City speelt pas twee dagen later, uit tegen ADO Den Haag.

De Graafschap - Heracles Almelo 5-3

Ook nummer 2 Heracles leed een nederlaag met grote cijfers. De uitwedstrijd tegen De Graafschap ging met liefst 5-3 verloren voor de Almeloërs. Er waren acht verschillende doelpuntenmakers in Doetinchem. In de 81e minuut stond het 3-3, maar in de laatste 10 minuten kwamen Jeffry Fortes en Charlison Benschop nog tot scoren. Benschop benutte een penalty.

Door de 5-3-nederlaag heeft Heracles nog altijd 5 punten achterstand op PEC. De nummers 1 en 2 promoveren naar de Eredivisie.

Almere City FC - Jong AZ 2-1

NAC Breda - FC Den Bosch 2-0

FC Dordrecht - Jong PSV 1-0

Roda JC - ADO Den Haag 1-1

Telstar - Jong Ajax 2-3

Helmond Sport - MVV Maastricht 1-2

Het duel tussen Helmond Sport en MVV Maastricht werd ruim een kwartier stilgelegd omdat fans van MVV vuurwerk op het veld hadden gegooid. De spelers van beide clubs zochten de kleedkamers op, maar kwamen na zo'n 20 minuten weer terug. In het restant misdroegen de fans van de Limburgers zich niet nog eens, waardoor het duel niet definitief gestaakt hoefde te worden.