De Graafschap morst twee punten in Wijdewormer, SC Cambuur wint voor tweede keer

Spelers van De Graafschap feliciteren Arjen van der Heide met de 0-1
Spelers van De Graafschap feliciteren Arjen van der Heide met de 0-1Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia
De Graafschap heeft dure punten gemorst in Wijdewormer. Op bezoek bij Jong AZ werd het 2-2 in een povere vertoning van de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie. SC Cambuur pakte voor de tweede keer dit seizoen drie punten. Uit bij Jong FC Utrecht werd het 0-4.

Het spel van De Graafschap in de eerste helft was bijzonder pover. De Achterhoekers konden lastig omgaan met het frisse aanvallende spel van de gastheren en moesten zich voornamelijk beperken tot verdedigen, het best geïllustreerd door de 74 procent balbezit van Jong AZ, dat ook regelmatig gevaarlijk werd. De goal viel drie minuten voor de thee echter aan de andere kant. Bij een zeldzame uitbraak nam Arjen van der Heide, die tijdens het seizoen overkwam van Roda JC, de bal op de pantoffel en tekende daarmee voor de fraaie openingstreffer.

De tweede helft liet niet echt een ander beeld zien, al kwamen de bezoekers er wat vaker gevaarlijk uit. Ze riepen de twee tegengoals binnen anderhalve minuut echter over zichzelf af. In de 71e minuut kon Kees Smit een voorzet van Elijah Dijkstra binnenlopen en laatstgenoemde was een minuut later eindstation op aangeven van Dave Kwakman. Dijkstra controleerde in de loop en schoot knap raak.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Gelijkmaker

Het bij vlagen onthutsend zwakke De Graafschap was vol ongeloof over de twee tegendoelpunten en trainer Jan Vreman greep terug op de ervaring, wat zowaar werkte. Mede door goed storen van de 35-jarige Ralf Seuntjens belandde de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied waar Mimoun Mahi in de 82e minuut doeltreffend uithaalde.

SC Cambuur had weinig moeite met Jong FC Utrecht. In een zo goed als lege Galgenwaard werd het 0-4. Na een half uur spelen liep Massien Ghaddari een Cambuur-speler in kansrijke positie omver, waarop de 19-jarige verdediger rood kreeg en Jonathan Afolabi in zijn tweede wedstrijd voor de Friezen de strafschop binnen mocht schieten. In de tweede helft liep Cambuur verder weg bij Jong FC Utrecht door twee doelpunten van Tyrique Mercera en tussendoor de 0-3 van Fedde de Jong.