De Graafschap naar vierde plaats door zege op matig NAC; Helmond Sport wint weer

Joran Hardeman, Devin Haen en Philip Brittijn vieren de overwinning
Joran Hardeman, Devin Haen en Philip Brittijn vieren de overwinningANP
De Graafschap is door een zege op NAC Breda geklommen naar de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van coach Jan Vreman won in eigen huis in Doetinchem met 1-0 van NAC, dat deze week in de KNVB-beker werd uitgeschakeld door Quick Boys.

David Flakus Bosilj maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij tikte in de 68e minuut binnen nadat NAC-doelman Roy Kortsmit blunderde door de bal bij een hoge voorzet los te laten. De wedstrijd lag in de eerste helft tijdelijk stil, nadat er vuurwerk op het veld was gegooid.

De Graafschap komt door de zege op 23 punten uit dertien wedstrijden. Dat zijn er 3 minder dan Roda JC en Willem II. Die ploegen komen maandag in actie.

Helmond Sport

VVV-Venlo gaf tegen Jong AZ in de slotfase een voorsprong uit handen. De Alkmaarders kwamen via Maxim Dekker diep in blessuretijd op 2-2. Ricuenio Kewal had Jong AZ op voorsprong gebracht, maar VVV leek te gaan winnen door treffers van Robin Lathouwers en Rick Ketting. Dekker zorgde echter alsnog voor de gelijkmaker. VVV heeft 20 punten, Jong AZ 18.

Helmond Sport klom door een zege op Telstar naar de zevende plaats met 21 punten. De Brabanders wonnen thuis met 1-0. Martijn Kaars scoorde al in de eerste helft voor de thuisploeg.

Check ook de verslagen in onze voetbaltracker.