De Graafschap pakt belangrijke zege en drukt Roda JC verder de problemen in

Van de Haar tekende voor de 0-1 tegen Roda JC
Van de Haar tekende voor de 0-1 tegen Roda JCProfimedia
De Graafschap heeft op bezoek bij Roda JC met 1-4 gewonnen. Na de rust nam De Graafschap afstand, want bij rust stond het nog 1-1. Na rust zorgden Tristan van Gilst, Jeffry Fortes en Ibrahim El Kadiri voor de doelpunten en brachten De Graafschap op 7 punten. Roda is hekkensluiter en heeft slechts twee punten.

Jesse van de Haar maakte de eerste treffer. El Kadiri maakte een goede actie aan de zijkant en gaf de bal voor, waarna de spits de bal in het doel knikte an een kwartier. Na 36 minuten werd het gelijk Thibo Baeten kwam aan de bal door slecht verdedigen van Donny Warmerdam en faalde niet een of een met de keeper. 1-1 was ook de ruststand.

Na de rust was De Graafschap veel beter, net als in de eerste helft, en kwam verdiend op voorsprong. Na goed voorwerk van Fortes, schoot Van Gilst de bal in het doel en zette de Superboeren op 1-2. Daarna leek het verzet gebroken van Roda. Fortes benutte in de 83e minuut een penalty en El Kadiri bekroonde een goed wedstrijd met de 1-4 in blessuretijd.