De Graafschap pakt koppositie over na verdiende zege op FC Eindhoven

De Graafschap staat voor nu bovenaan in de KKD
De Graafschap staat voor nu bovenaan in de KKDProfimedia
De Graafschap heeft voor het eerst dit seizoen twee duels op rij gewonnen. In de Vijverberg wonnen de Superboeren met 2-0 van concurrent FC Eindhoven.

Beide ploegen begonnen de avond op 7 punten en bevonden zich in de subtop van de Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap schoot uit de startblokken en zette veel druk op de Eindhovenaren, maar kwamen in de eerste twintig minuten wonderbaarlijk genoeg niet tot scoren. Tristan van Gilst brak na 24 minuten de ban met een hard schot van afstand en zijn tweede goal in evenveel wedstrijden.

Na een matte eerste helft durfde Eindhoven in de tweede helft meer uit haar schulp te komen en creëerde het kansen. De pogingen bleven echter tevergeefs en de ploeg van Maurice Verberne zag De Graafschap laat in de tweede helft de voorsprong verdubbelen via invaller Philip Brittijn.