De Graafschap wint thriller in Doetinchem met twee goals in blessuretijd

Vreugde bij Tristan van Gilst na zijn 1-0 tegen Volendam
Vreugde bij Tristan van Gilst na zijn 1-0 tegen VolendamProfimedia
De Graafschap heeft een bizarre overwinning geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. Het duel tegen FC Volendam ging negentig minuten lang op en neer en eindigde na een bizarre slotfase in een 4-3 overwinning voor blauw-witte ploeg uit Doetinchem.

Tristan van Gilst opende de score na tien minuten voor de ‘Superboeren’ met een mooie individuele actie, waarna hij de bal strak in de linkerhoek schoot. Jesse van de Haar schreef negen minuten later de 2-0 op zijn naam: de jongste telg uit de Van de Haar-voetbalfamilie kon na een pass van Sam Bisselink de bal makkelijk in het doel werken.

Henk Veerman maakte het nog spannend in de eerste helft: uit een corner wist de ervaren spits Volendam op één doelpunt afstand van De Graafschap te schieten.

Bizarre tweede helft

Na rust ging de rem eraf bij Volendam. De ploeg van kersvers trainer Rick Kruys kwam via Milan den Haan en een tweede treffer van Veerman binnen een kwartier op 2-3 voorsprong. De zoektocht naar drie punten werd even vermoeilijkt door Xavier Mbuyamba’s rode kaart in de 71e minuut: Mbuyama deelde een lelijke tackle uit aan het adres van Philip Brittijn en mocht van arbiter Edwin van de Graaf direct inpakken.

Met de overwinning in zicht hield het schip van Volendam uiteindelijk toch geen stand: Stan Wevers schoot hard raak in de 90e minuut en vier minuten later trof Ibrahim El Kadiri prachtig doel en bezorgde hij De Graafschap een dramatische overwinning in blessuretijd.