Den Bosch nog altijd koploper KKD na verhit avondje en zege op hekkensluiter Vitesse

Danzell Gravenberch viert zijn doelpunt
Danzell Gravenberch viert zijn doelpuntPro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia
FC Den Bosch is nog altijd de koploper in de Keuken Kampioen Divisie (KKD). In een vermakelijk duel dat werd ontsierd door ongeregeldheden, werd in eigen huis met 4-2 van hekkensluiter Vitesse gewonnen. De gastheren kwamen daarmee op 21 punten en staan op doelsaldo eerste, met ook Helmond Sport op hetzelfde puntenaantal. Excelsior volgt met een puntje minder op de derde plek.

De Bosschenaren vierden twee weken geleden groot feest na het behalen van de eerste periodetitel en waren ook na de interlandbreak nog altijd koploper in de KKD en hadden dus wat te verdedigen. De ploeg van de sympathieke trainer David Nascimento moest er echter hard voor werken met ook buiten het veld de nodige opwinding.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

Vitesse reisde met de rode lantaarn af naar Noord-Brabant. Naast de matige resultaten kreeg de club zes punten in mindering. De Arnhemmers werden echter alsnog gesteund door een uitverkocht uitvak, dat vlak voor rust kon juichen bij de openingstreffer van Miliano Jonathans, die scoorde op aangeven van Alexander Büttner. Het leidde tot vervelende taferelen in De Vliert.

Confrontatie

Vanuit de lange zijde, waar de fanatieke supporters van de thuisclub staan, belandde een behoorlijke hoeveelheid bekertjes op het veld en nog erger, zochten een aantal gemaskerde helden de confrontatie met de uitsupporters. Gevolg was een lange staking en nadat de Vitesse-supporters aangaven allemaal in orde te zijn besloot scheidsrechter Sander van der Eijk de wedstrijd te hervatten met nog een paar minuten eerste helft op de klok.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Na een korte onderbreking ging Den Bosch op zoek naar treffers en die kwamen er. Danzell Gravenberch schoot de 1-1 binnen en Nick de Groot gaf het laatste tikje uit wat waarschijnlijk ook een doelpunt was geweest via een schot/voorzet van voormalig NAC-speler Vieri Kotzebue. Drie minuten na de 2-1 kwam Vitesse in de 81e minuut alweer op gelijke hoogte dankzij een heerlijke pegel van de 20-jarige Jonathans, maar het was niet voldoende voor winst. Twee minuten later werkte de Slowaakse middenvelder Mikulas Bakala zijn eerste goal voor Den Bosch achter Mees Bakker. Rein van Hedel schoot in blessuretijd de vierde binnen voor de thuisploeg, nadat Vitesse alles-of-niets ging spelen.

Helmond Sport won met 2-3 bij Jong AZ en Excelsior had in Rotterdam grote moeite met MVV: 3-2.