Dordrecht is de baas op Oude Meerdijk maar geeft twee doelpunten weg aan Emmen

Bronkhorst scoorde na rust de 2-2
Bronkhorst scoorde na rust de 2-2Profimedia
FC Emmen en Dordrecht hebben nog geen beslissing kunnen forceren in de heenwedstrijd van de kwartfinale in de play-offs om promotie. In Drenthe werd het 2-2. De bezoekers waren het overgrote deel van de wedstrijd de baas, maar wonnen mede door een blunder achterin, niet.

Op een zonovergoten, maar niet volledig uitverkochte Oude Meerdijk waren de eerste twee grote kansen voor Dordrecht-aanvaller Ilias Sebaoui. Hij mocht na negen minuten spelen binnen een minuut twee keer uithalen vanaf de rand van de zestien en zag beide keren de bal rakelings langs de rechterpaal stuiteren. Emmen kwam daarmee met de schrik vrij en kwam niet veel later uit het niets op een 1-0 voorsprong. Shiloh ‘t Zand legde een bal terug op doelman Luca Plogmann, maar zag daarbij de loerende Piotr Parzyszek over het hoofd. De Pool ontfutselde de bal en kon simpel scoren (11’).

Dordrecht liet het hele reguliere seizoen prima voetbal zien en daar waren ook zeker vlagen van te zien in Zuid-Oost Drenthe. Dordrecht voetbalde en dicteerde, Emmen wachtte af. Het gaf ‘t Zand de mogelijkheid zijn fout van eerder goed te maken. In een heerlijke aanval door het midden gaf de 21-jarige middenvelder een steekpass op maat op Mathis Suray, die kundig afrondde (26’). Bijna direct daarna had Maikel Kieftenbeld de 2-1 op zijn schoen, maar zijn schot werd geblockt.

Dordrecht is de baas

Emmen had door dat het meer moest laten zien en de wedstrijd kwam beter in evenwicht. De gastheren gingen wat opportuner spelen en een voorzet van Maikel Kieftenbeld belandde op het hoofd van Parzyszek. Plogmann had een prachtige redding in huis, maar daarmee kwam de bal wel op de borst van Vicente Besuijen en via een handje van de doelman verdween het kunstleder over de doellijn (38’). Emmen bleef daarna aandringen en voetbalde zich op karakter naar een voorsprong bij rust.

Met twee verse krachten beet Dordrecht na rust gelijk van zich af, met binnen vijf minuten de gelijkmaker tot gevolg. Dylan Mbayo kon ongestoord vanaf rechts de zestien inkomen en had ook nog eens oog voor de wreef van Ilias Bronkhorst, die zijn zesde goal van het seizoen maakte. Het was de opmaat naar een eenzijdige tweede helft, waarin het elftal van Michele Santoni de baas was in Emmen. Jari Schuurman schoot een kwartier voor tijd rakelings over en met 11 doelpogingen na rust was het een klein wonder dat het bij 2-2 bleef.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Return

Zaterdagmiddag om 16.30 is de return in Dordrecht, waar de Zuid-Hollanders op 10 november vorig jaar voor het laatst een competitiewedstrijd verloren (1-4 tegen Jong PSV). Ook de gepromoveerden Willem II en FC Groningen wonnen niet in het Matchoholic Stadion. Een lastige klus voor Emmen, maar ook zij hebben natuurlijk nog alle kans op de volgende ronde van de play-offs.