Dramatisch seizoen TOP Oss onderstreept met blamage bij hekkensluiter Jong Utrecht

Mees Rijks is blij na de benutte penalty voor 1-1
Mees Rijks is blij na de benutte penalty voor 1-1Profimedia
Het kleurloze seizoen van TOP Oss heeft maandagavond een vervolg gekregen op een druilerig Sportcomplex Zoudenbalch. Het toch al trieste decor paste wat dat betreft precies bij hoe TOP voor de dag kwam. Het team van trainer Klaas Wels verloor met 4-2.

De Brabanders begonnen nog voortvarend aan de wedstrijd. Justin Mathieu kon in de achtste minuut alleen richting Jong FC Utrecht-keeper Kevin Gadellaa. De oud-speler van onder meer Cambuur bleef rustig en ronde keurig af voor de 0-1. Niet lang daarna ging het echter helemaal mis voor de Ossenaren. Milan Hilderink werd de schlemiel van de avond door eerst op lompe wijze een strafschop te veroorzaken voor 1-1 en daarna de bal achter Thijs Jansen te werken. Dat is de keeper van TOP, en dus stond het na 16 minuten alweer 2-1. Een kwartier later bouwde de thuisploeg de score verder uit.

Te late aansluitingstreffer

Tobias Augustinus-Jensen kon in de 31e minuut uithalen voor de derde van Jong Utrecht. Wels greep in en bracht onder meer Jearl Margaritha. De Curaçaoënaar is topscorer van de ploeg met 10 doelpunten. Zijn aansluitingstreffer in de blessuretijd kwam veel te laat. Daarvoor had de thuisploeg een handvol kansen gemist om het duel al veel eerder te beslissen. Een vierde goal kwam alsnog. De 18-jarige invaller Jesse van de Haar schoot schitterend raak, via de scheenbeschermer van een tegenstander.

Voor Jong FC Utrecht was het de eerste zege na zes opeenvolgende nederlagen in de KKD. Ook had de ploeg van Darije Kalezić al vier wedstrijden op rij niet gescoord. Het team blijft hekkensluiter met nu nog zeven punten achterstand op FC Den Bosch en FC Dordrecht. TOP Oss staat daar weer boven en zo hebben we gelijk de vier meest teleurstellende ploegen van de KKD genoemd.

TOP speelt vrijdag een thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Jong FC Utrecht komt volgende week maandag weer in actie in de uitwedstrijd tegen Jong AZ.