Enorme blunders en onverwachte winnaars: eerste avondje Keuken Kampioen Divisie zit erop

Korede Osundina tekende in de achttiende minuut al voor zijn tweede doelpunt van het seizoenProfimedia
De Keuken Kampioen Divisie (KKD) is eindeijk weer begonnen. De eerste vrijdagavond zit erop en stelde absoluut niet teleur. Lees hier terug wat er allemaal gebeurde in de eerste zes competitieduels van de nieuwe jaargang.

Vitesse - Telstar: 2-3

Vitesse verscheen bij de rentree in de KKD met een erg jong elftal aan de aftrap. De Arnhemmers trokken de afgelopen dagen een hoop nieuwe spelers aan die mochten laten zien wat ze in huis hadden tegen Telstar. Het werd uiteindelijk de wedstrijd van Danny Bakker, die in dit affiche bij drie keer zoveel goals betrokken was als in het vorige seizoen bij elkaar opgeteld. Hij kopte Telstar in de 35e minuut overtuigend op voorsprong en zorgde daarmee voor de ruststand. In de tweede helft zorgden Marcus Steffen en Tomislav Gudelj voor de ommekeer door beide hun eerste treffer voor Vitesse te noteren. Tegen het einde van de wedstrijd kopte Bakker zijn ploeg echter weer op gelijke hoogte en niet veel later leverde hij de assist aan Zakaria Eddahchouri, die de Witte Leeuwen naar de overwinning schoot.

TOP Oss - Excelsior: 3-1

Richie Omorowa zette Excelsior in de zevende minuut al op voorsprong, maar dat bleek geen voorbode voor wat de ploeg de rest van de wedstrijd te wachten stond. Excelsior kende een valse start bij de rentree op het tweede niveau. De ploeg was weliswaar de bovenliggende partij, maar kreeg in de eerste vijf minuten na rust twee goals tegen door kolderieke blunders. In het restant van het duel was de degradant op zoek naar de gelijkmaker, maar zoals de oude voetbalwet luidt: als er aan de ene kant niet gescoord wordt, gaat hij er aan de andere kant in. Zo ook in dit affiche. Tijmen Wildeboer bepaalde de eindstand in de extra tijd op 3-1.

FC Emmen - FC Dordrecht: 1-2

FC Dordrecht schoot uit de startblokken op bezoek bij FC Emmen. Al binnen 20 minuten had de Amerikaan Korede Osundina twee doelpunten voor zijn rekening genomen. De huurling van Feyenoord is een van de weinige spelers van Dordrecht die vorig seizoen ook al deel uitmaakte van de selectie. De eerste twee doelputen stonden dus al erg snel op het scoreformulier, maar er hadden in dit affiche nog véél meer treffers kunnen vallen als de teams wat zorgvuldiger met hun kansen op zouden springen. Debutant Julius Kade zorgde er vlak na rust voor dat Emmen terug in de wedstrijd kwam en de thuisploeg maakte nog veel aanspraak op de gelijkmaker, maar die viel uiteindelijk niet meer.

MVV Maastricht - SC Cambuur: 0-1

De wedstrijd tussen MVV Maastricht en SC Cambuur leverde een stuk minder spektakel op. Lang leek het uit te lopen op een doelpuntloos gelijkspel, maar wie anders dan Milan Smit schoot de bezozekers in de 70e minuut op aangeven van Silvester van de Water op voorsprong. Beide ploegen hebben in de hele wedstrijd maar twee keer op doel geschoten, dus er valt nog een hoop te verbeteren voor beide trainers.

FC Eindhoven - FC Den Bosch: 2-0

Het eerste Brabrantse onderonsje van het nieuwe seizoen vond plaats in de Lichtstad tussen FC EIndhoven en FC Den Bosch. De thuisploeg opende vlak voor rust de score via Boris van Schuppen, de debutant die deze zomer overkwam van promovendus NAC Breda. Vlak na rust verdubbelde Evan Rottier de voorsprong voor de Eindhovenaren. De teams leken goed aan elkaar gewaagd en ontliepen elkaar niet veel, maar de Eindhoven was iets scherper voor het doel van de tegenstander.

Helmond Sport - Jong FC Utrecht: 1-1

Helmond Sport opende het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht, de club die afgelopen seizoen op de laatste plaats eindigde in de KKD. De hekkensluiter van de afgelopen jaargang kwam binnen acht minuten echter al op voorsprong via Rafik el Arguioui, die op aangeven van Lynden Edhart de score opende. Het thuispubliek zorgde verolgens voor een primeur, door voor de eerste tijdelijke staking van het seizoen te zorgen. De ervaren Anthony van den Hurk tekende in de 25e minuut voor de gelijkmaker uit een assist van niemand minder dan doelman Wouter van der Steen. Helmond had heel lichtelijk de overhand in dit duel, in het restant van de wedstrijd is er niet meer gescoord.