Excelsior nieuwe koploper in de KKD, Volendam en ADO Den Haag stellen teleur

Excelsior kwam 0-2 achter, maar won alsnog van Jong AZ
Excelsior kwam 0-2 achter, maar won alsnog van Jong AZProfimedia
Excelsior is de nieuwe koploper in de KKD. Dat ging niet zonder slag of stoot, want Jong AZ was een geduchte tegenstander. Een 0-2 achterstand werd omgebogen in een 4-2 overwinning. ADO Den Haag kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Jong Utrecht en Volendam verloor thuis in een doelpuntrijk duel van VVV Venlo: 2-4.

ADO Den Haag 1-1 Jong Utrecht

ADO had al na drie minuten op voorsprong moeten komen. Jari Vlak kreeg een schotkans op de zestien, maar stuitte op doelman Andreas Dithmer. Ook in de nastoot scoorde ADO niet. Niet veel later werd het alsnog 1-0. Lee Bonis was de gevierde man en maakte hij eerste doelpunt. Een goede steekpass van Daryl van Mieghem werd binnengetikt door de spits. ADO had de wedstrijd onder controle, maar uit het niets werd het 1-1. Rafik el Arguioui schoot de bal knap in de verre bovenhoek vanaf de rechterkant in de zestien. Jong Utrecht kreeg op slag van rust nog een kans, maar een afstandsschot van Adrian Blake ging op de paal.

In de tweede helft was ADO niet goed, maar wel beter dan Jong Utrecht Bonis kreeg na 73 minuten de kans op de 2-1. Hij draaide weg in de zestien en schoot op doel, maar inzet werd gekeerd door de keeper. ADO scoorde daarna niet meer en dus bleef het bij 1-1.

Statistieken ADO Den Haag - Jong Utrecht
Statistieken ADO Den Haag - Jong UtrechtFlashshare

Eindhoven 0-0 Roda JC

Bij Eindhoven tegen Roda waren er weinig hoogtepunten in de eerste helft. Patriot Sejdiu kreeg een schietkans van een meter of 20 voor Roda, maar schoot hoog over. Eindhoven was de betere ploeg en kreeg nog een goede kans voor rust. Sven Blummel kreeg de bal in de zestien voor de voeten, maar schoot naast de rechterpaal.

Roda was de betere ploeg na rust en kwam op het uur bijna op voorsprong. Een vrije trap vanaf de rechterkant kwam op het hoofd terecht van Thibo Baeten, maar hij vond keeper Jorn Brondeel op zijn pad. Ook in de hoekschop die volgde, kopte hij tegen de keeper aan. Verder gebeurde er amper wat en dus bleef het 0-0.

Statistieken Eindhoven - Roda JC
Statistieken Eindhoven - Roda JCFlashshare

Excelsior 4-2 Jong AZ

Jong AZ nam verrassend de leiding na zes minuten. Kees Smit schoot de bal in de zestien keihard in de korte hoek, via de binnenkant van de paal binnen: 0-1. Er ging een geweldige pass van Elijah Dijkstra aan vooraf. Excelsior begon dramatisch aan de wedstrijd en kwam na tien minuten op een 0-2 achterstand. Door slecht opbouwen kreeg Ro-Zangelo Daal de bal zomaar voor de voeten en schoot hard in de korte hoek raak. Excelsior kreeg na 16 minuten een penalty door een overtreding van doelman Daniel Deen die Arthur Zagre onderuit haalde. Spits Richie Omorowa benutte de penalty en maakte al zijn achtste van het seizoen: 1-2.

De tweede helft ging wat later van start, want Richard Martens zijn oortjes deden het niet en dus kon er niet afgetrapt worden. Tien minuten in die tweede helft werd het bijna 2-2. Omorowa haalde verwoestend uit in de zestien, maar raakte de onderkant van de lat. In de 65e minuut werd het alsnog 2-2. Een afgeslagen bal uit een corner werd prachtig ingeschoten door Noah Naujoks vanaf de rand van de zestien. Excelsior zette aan en kwam ook op 3-2. Na dramatisch uitverdedigen van keeper Deen, schoot invaller Derensili Sanches Fernandes de bal voor leeg doel binnen. Zo was Deen de slemiel van de avond. Het werd ook nog 4-2 in de laatste minuut. Fernandes benutte een penalty en bepaalde daarmee de eindstand.

Statistieken Excelsior - Jong AZ
Statistieken Excelsior - Jong AZFlashshare

Volendam 2-4 VVV Venlo

Volendam kreeg na vijf minuten de eerste kans van de wedstrijd. Bilal Ould-Chikh kreeg de bal op de rand van de zestien, maar schoot naast. Nog geen vijf minuten later kreeg Henk Veerman de bal voor de voeten aan de linkerkant van de zestien, maar de spits schoot op de paal. Volendam was veel beter, maar VVV Venlo scoorde als eerste. Ware het niet dat er hands werd gemaakt door Elias Sierra en dus werd de goal geannuleerd. Het was een waarschuwing waar Volendam geen gehoor aan gaf, want na 33 minuten werd het alsnog 0-1. Martijn Berden werd één op één gestuurd met doelman Barry Lauwers en schoof de bal er keurig in. Volendam was tot de 0-1 veel en veel beter, maar dat telt natuurlijk niet. VVV profiteerde optimaal en kwam zelfs op 0-2 na 39 minuten. Lauwers tastte helemaal mis bij een corner en Rick Ketting profiteerde en kopte de 0-2 binnen.

Na de rust bleef Volendam slordig en dat kostte ze definitief de kop. Berden tikte een voorzet van links binnen in het dak van het doel en maakte zijn tweede van de wedstrijd na 58 minuten. Volendam had een totale off-day, maar 1-3 werd het wel. Tien minuten voor tijd lopte Veerman de bal over de keeper heen en maakte de aansluitingstreffer. Een minuut voor tijd werd het nog 2-3. Daniel Beukers tikte een voorzet met geluk binnen en dus was er nog wat mogelijk voor de thuisploeg. Veerman was in de laatste minuut nog dichtbij de 3-3, maar zijn kopbal ging er niet in. Aan de andere kant viel er nog een doelpunt. Paul Friedrich Pöpperl, die inviel, bepaalde de eindstand op 2-4.

Statistieken Volendam - TOP Oss
Statistieken Volendam - TOP OssFlashshare

MVV 2-2 TOP Oss

MVV kreeg de eersrte kans van de wedstrijd. Een vrije trap vanaf links werd ingedraaid en net gemist door verdediger Ozgur Aktas. Mike Havekotte kon de voorzet er nog net uithalen bij de tweede paal, waardoor het 0-0 bleef. Oss kreeg een minuut later ook een grote kans. Xander Lambrix kreeg de bal voor de voeten in de zestien uit een afgeslagen voorzet, maar hij is een verdediger en geen aanvaller en schoot de bal recht op Romain Matthys. Oss kwam na 14 minuten wel op voorsprong Giovanni Troupee kreeg de bal voor de voeten na slecht wegwerken van MVV en schoot van dichtbij in de korte hoek: 0-1.

In de tweede helft drong MVV aan, maar scoren ging niet al te makkelijk. In de 63e minuut kreeg invaller Robyn Esajas de bal aan de rechterkant. Hij ging naar binnen en zocht de verre hoek, maar Havekotte kon redding brengen. MVV kon de druk niet omzetten in een gelijke stand en kreeg uiteindelijk de deksel op de neus. Invaller Joshua Zimmerman kwam vanaf de linkerkant naar binnen en schoot op de rand van de zestien in de korte hoek: 0-2. Invaller Camil Mmaee deed toch nog iets terug in de 84e minuut door een corner in te koppen en ook de 2-2 viel zelfs nog. Een corner werd door Stan van Dessel binnengekopt in de 88e minuut. Dat was ook de laatste goal en dus deelden ze de punten.