Excelsior wil revanche tegen goed gestart De Graafschap na blamage tegen Top Oss

Excelsior verloor met 3-1 op bezoek bij Top Oss in eerste wedstrijd
Excelsior verloor met 3-1 op bezoek bij Top Oss in eerste wedstrijdProfimedia
In de tweede speelronde van de Eerste Divisie is er een mooie clash tussen Excelsior en De Graafschap. De thuisploeg wil een blamage van vorige week in Oss graag rechtzetten, terwijl De Graafschap wil voortborduren op een prachtige zege. De wedstrijd begint om 20.00 uur en is te zien op Star Channel.

Waar Excelsior prachtig aan het seizoen begon door een doelpunt na zes minuten van Richie Omorowa tegen Top Oss, ging het helemaal mis na de rust. Defensieve fouten gingen aan de goals vooraf en uiteindelijk liep de wedstrijd uit op een blamage voor Excelsior, er werd met 3-1 verloren in de openingsspeelronde. Excelsior miste wel zes spelers en dan te bedenken dat sterspelers als Troy Parrott en Couhaib Driouech al een tijdje zijn vertrokken.

Het was ook de eerste officiële wedstrijd voor nieuwe trainer Ruben den Uil. Er is op de transfermarkt gereageerd op de defensieve dwaling en daarom hebben de Rotterdammers zich versterkt met Seb Loeffen. De 20-jarige ligt vast voor twee jaar en daar kan nog een seizoen bijkomen. Loeffen doorliep de jeugdopleiding van PSV en vertrok al op 17-jarige leeftijd naar Italië, waar hij ging spelen in de jeugd van Sassuolo. Nu wil hij zich verder ontwikkelen in Nederland en die kans krijgt hij bij Excelsior.

Lance Duijvestijn is nog altijd geblesseerd en zal niet spelen tegen De Graafschap. Vier spelers, waaronder Kik Pierie, staan nog op twijfelachtig.

De Graafschap

Waar Excelsior een valse start kende, gold dat absoluut niet voor tegenstander De Graafschap. Al had het daar wel alle schijn van toen de ploeg van Jan Vreman een 2-0 zege uit handen dreigde te geven. Tristian van Gilst en Jesse van de Haar scoorden de doelpunten, maar Volendam draaide de wedstrijd om door doelpunten van onder andere Robert Mühren en Henk Veerman. 2-3 stonden de oranjehemden voor, maar door een rode kaart van Xavier Mbuyamba kantelde de wedstrijd opnieuw. Stan Wevers maakte de 3-3 in de eerste minuut van de blessuretijd en Ibrahim El Kadiri maakte het feest compleet door in de vierde minuut van de blessuretijd de 4-3 eindstand op het bord te zetten.

Een waar KKD-spektakel dus in speelronde één, maar garantie voor succes is het nog niet. Maar Vreman moet nog altijd met dezelfde selectie doen, want aankopen kwamen er nog niet twee weken voor het sluiten van de transfermarkt. En dus houdt hij vast aan zijn winnende team tegen Excelsior, al is Mimoun Mahi wel weer fit. ‘’Hij staat er goed op, hij traint goed’’, vertelt de trainer aan De Gelderlander.

Hij zal niet starten, maar wellicht zien we de aanvaller wel zijn eerste minuten maken dit seizoen. Simon Colyn is er nog niet bij, hij is nog geblesseerd.

Laatste onderlinge ontmoetingen
Laatste onderlinge ontmoetingenFlashshare

De wedstrijd begint om 20.00 uur in Rotterdam en staat onder leiding van Alex Bos.