FC Den Bosch ontvangt MVV Maastricht en wil werken aan mentale weerbaarheid

MVV's Mart Remans viert zijn late gelijkmaker tijdens de vorige ontmoeting met FC Den BoschProfimedia
Een van de negen Keuken Kampioen Divisieduels van vanavond zal worden gespeeld in De Vliert te ‘s-Hertogenbosch door FC Den Bosch en MVV Maastricht. De thuisploeg staat op de 18e plaats met nog maar drie punten, MVV bezet de achtste plaats met zeven punten, maar heeft reden om daar niet tevreden mee te zijn. Het duel gaat om 20.00 uur van start en de man met de fluit is Simon Bourdeaud'Hui.
20:00: FC Den Bosch - MVV Maastricht
20:00: FC Den Bosch - MVV MaastrichtFlashscore

FC Den Bosch

Het gaat FC Den Bosch vooralsnog niet voor de wind. De eerste wedstrijd werd nog gewonnen, maar dat is tot nu toe het enige wapenfeit geweest van de Blue White Dragons. Het team van coach Tomasz Kaczmarek speelde afgelopen zaterdag uit bij Cambuur en ging vrij kansloos ten onder, nadat het al na 16 minuten 2-0 stond voor de thuisploeg.

FC Den Bosch en MVV Maastricht op de ranglijst
FC Den Bosch en MVV Maastricht op de ranglijstFlashscore

Een lichtpuntje in die wedstrijd was de fase na de aansluitingstreffer, waarin Den Bosch twee keer de paal raakte, maar er lijkt te moeten worden gewerkt aan de mentale kracht van de ploeg, want daarna werd weinig meer geproduceerd en Cambuur scoorde nog de 3-1. De thuiswedstrijd tegen MVV van vanavond biedt daarin opties, al helemaal omdat Den Bosch in ieder thuisduel tot nu toe wist te scoren.

MVV Maastricht

MVV Maastricht komt namelijk met een flinke kater richting Den Bosch. Vorige week vrijdag liet het na om de koppositie op de ranglijst in te nemen, toen daarvoor de uitgelezen kans bestond. Uit bij Willem II moest daarvoor gewonnen worden en de voorsprong werd gegrepen, maar daarna zakte MVV weg en verloor met 2-1.

De vorige vijf ontmoetingen tussen FC Den Bosch en MVV Maastricht
De vorige vijf ontmoetingen tussen FC Den Bosch en MVV MaastrichtFlashscore

Als het gaat om een mentale krachtmeting met FC Den Bosch, zou de ploeg van coach Maurice Verberne er goed aan doen om terug te denken aan de vorige onderlinge ontmoeting. Op 27 januari van dit jaar kwam het in KKD-speelronde 22 ook op bezoek in De Vliert, en leek MVV dood en begraven met een 3-1 achterstand in de 89e minuut. Dat was het moment dat Dailon Rocha Livramento toesloeg voor de aansluitingstreffer, waarna Mart Remans in de vierde minuut van de blessuretijd nog de gelijkmaker scoorde. Beide aanvallers staan dit seizoen nog op nul doelpunten, dus zij zullen hopen op een kans hun truc van toen te kunnen herhalen vanavond.