FC Eindhoven trotse koploper in KKD na zege bij Telstar, Vitesse wint in Venlo

Hugo Deenen (2-R) viert de 0-2 met zijn teamgenoten
Hugo Deenen (2-R) viert de 0-2 met zijn teamgenotenProfimedia
In de KKD stonden vrijdagavond zes duels op het programma. De grootste blijdschap was in het uitvak van De Koel, waar Vitesse met 0-1 won van VVV. FC Eindhoven pakte de koppositie dankzij een fraaie 0-3 overwinning bij Telstar.

Excelsior – De Graafschap 3-1

Excelsior heeft zich uitstekend gerevancheerd voor de verrassende nederlaag in de eerste speelronde bij TOP Oss (3-1). De degradant versloeg in het Van Donge & De Roo Stadion De Graafschap, dat niet nog een keer een comeback in huis had. De thuisploeg speelde beter en kwam al in de 13e minuut op voorsprong via de Franse verdediger Arthur Zagre. Na rust liep Jacky Donkor een voorzet van Noah Naujoks binnen (59’), kopte Richie Omorowa (67’) zwevend raak en was de wedstrijd gespeeld. Philip Brittijn maakte in de blessuretijd de eretreffer voor de gasten.

Telstar – FC Eindhoven 0-3

FC Eindhoven is na de tweede vrijdagavond in de KKD koploper. Vorige week werd het in Eindhoven 2-0 tegen FC Den Bosch en op bezoek bij Telstar werd met 0-3 gewonnen. In een aantrekkelijke wedstrijd had de thuisploeg licht het overwicht, maar scoorden de Brabanders. De 20-jarige Hugo Deenen schatte een assist van Boris van Schuppen op waarde (23’) en in de tweede helft kwam hij nog een keer op het scoreformulier, nu met Sven Blummel als aangever. Van Schuppen zorgde een kwartier voor tijd voor de kers op de appelmoes.

Jong FC Utrecht – Jong PSV 0-2

Jong FC Utrecht pakte vorige week nog knap een punt in Helmond, maar op het eigen Sportcomplex Zoudenbalch moesten ze het hoofd buigen voor hun leeftijdsgenoten van PSV, dat ook meer kansen creëerde. De Israëlische aanvaller Tai Abed schoot al na een paar minuten raak en na rust verdubbelde de 17-jarige Belgische middenvelder Jordy Bawuah de score.

FC Den Bosch – Jong AZ 6-0

Afgelopen maandag walste Jong AZ nog met 6-1 over Roda JC heen, maar bij Jong-ploegen is de ene speelronde de andere niet. FC Den Bosch vond het net zesmaal in een sfeervolle De Vliert, waar een salsaband voor de omlijsting zorgde. Het deed de thuisploeg swingen via doelpunten van Danzell Gravenberch (16’), Thijs van Leeuwen (23’), Stan Henderikx (28’) en de van GVVV overgekomen Byron Burgering (50’). Bij Jong AZ kreeg Jeremiah Esajas kort na de 4-0 een directe rode kaart voor een rare charge op het middenveld. Den Bosch liep daarna via een intikker van Denzel Kuijpers en een prima schot van Hicham Acheffay ook nog uit naar 5-0 (81') en 6-0 (85').

VVV-Venlo – Vitesse 0-1

Vitesse heeft de eerste drie punten in de KKD te pakken. In een druilerige De Koel, waar beide supporterskernen er een heerlijke sfeer van maakten, was een doelpunt van Miliano Jonathans op aangeven van Gyan de Regt (53’) genoeg voor winst. Vitesse verloor een week eerder nog thuis van Telstar en had dus wat goed te maken. VVV blijft door het gelijkspel bij ADO voorlopig steken op één puntje.

Roda JC – TOP Oss 0-0

Dat een 0-0 ook onderhoudend kan zijn hebben Roda JC en TOP Oss vrijdagavond laten zien, maar met name de thuisploeg zal er zeer ontevreden mee zijn. Uit 16 doelpogingen lukte het niet om tot één doelpunt te komen, met name omdat het vizier te vaak niet op scherp stond. Oss zal na de zege op Excelsior met veel plezier terugkijken op een uitstekende competitiestart. Voor Roda is de inhaalrace nu al begonnen.