FC Volendam en FC Emmen doen goede zaken in restant van elfde speelronde KKD

Djenahro Nunumete scoort de 1-0 voor FC Emmen tegen TOP Oss
Djenahro Nunumete scoort de 1-0 voor FC Emmen tegen TOP OssProfimedia / ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
FC Volendam won dinsdagavond met 3-2 van FC Den Bosch, terwijl FC Emmen thuis met 2-0 van TOP Oss won. FC Dordrecht en Vitesse kwamen tot een 2-2 en Jong AZ won op bezoek bij Jong FC Utrecht. Helmond Sport is de koploper na elf speelronden.

FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van invaller Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

FC Den Bosch, dat als koploper aan de elfde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie begon, kwam al in de 5e minuut op voorsprong. Byron Burgering verraste doelman Kayne van Oevelen met een geplaatst schot in de verre hoek. Amper twee minuten later stond het alweer gelijk. Brandley Kuwas schoot raak. Het was de tweede treffer voor de 32-jarige aanvaller, die dit najaar terugkeerde bij de club waarvoor hij eerder drie seizoenen uitkwam.

Nog voor rust zette Nick de Groot de Bosschenaren weer op voorsprong, maar doelpunten van Xavier Mbuyamba en invaller Elvis Manu brachten de zege bij de Volendammers, die zich daarmee in de subtop meldden. Den Bosch staat nu derde met 22 punten, achter Helmond Sport (24) en Excelsior (23).

FC Emmen deed in eigen huis goede zaken door doelpunten van Djenahro Nunumete en Kelian Nsona, die zorgden voor een keurige 2-0 overwinning op TOP Oss. Jong AZ won op bezoek bij Jong FC Utrecht met 1-0 door een treffer van Elijah Dijkstra.

FC Dordrecht kwam in eigen huis tweemaal op een rij op achterstand tegen Vitesse, maar wist uiteindelijk in de achtste minuut van de extra tijd van de tweede helft de gelijkmaker binnen te schieten.