Getergd ADO beleeft valse start met rode kaart en gelijkspel tegen VVV

Jari Vlak (L) en Roel Janssen in duel tijdens ADO-VVV
Jari Vlak (L) en Roel Janssen in duel tijdens ADO-VVVProfimedia
ADO Den Haag is het KKD-seizoen niet best begonnen. In eigen huis werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen VVV-Venlo en moest de thuisploeg de wedstrijd met tien man afmaken.

Een hoopvolle eerste helft zag ADO veel druk op VVV zetten met aanvallend spel en een gezond aantal doelpogingen. Daryl van Mieghem brak de ban in de 38e minuut en schoot ADO naar een voorsprong. De ploeg van trainer Darije Kalezic hield dit vol tot de rust, maar moest geen tien minuten na de pauze toch weer een bittere pil slikken.

Steven van der Sloot pakte in de 35e minuut al geel en maakte het in de 54e minuut al helemaal bont door ook zijn tweede gele prent te pakken. ADO kwam met tien man te staan en hield de voorsprong hierna slechts een kwartier vol voordat Konstantinos Doumtsios, de van TOP Oss overgekomen Griekse spits, ADO in rouw dompelde met de 1-1.

De statistieken
De statistiekenFlashscore

De Hagenaren, die in de play-offs om promotie met liefst 7-1 van Excelsior verloren op wat een zwarte dag voor de club werd, kwamen de tegenslag niet te boven en moeten na een matige voorbereiding nu ook tegen een tegenvaller aankijken in de competitie. ADO gaat komende zaterdag op bezoek bij FC Dordrecht, VVV ontvangt vrijdagavond degradant Vitesse in De Koel.