Helmond Sport weer koploper in KKD na werelddoelpunt Daneels van eigen helft

Groot feest bij Helmond Sport na de 0-1
Groot feest bij Helmond Sport na de 0-1Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia
Helmond Sport blijft goed presteren in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Kevin Hofland won maandagavond met 2-1 van Roda JC en klom daarmee over Excelsior heen naar de eerste plaats op de ranglijst. Roda zakte weg naar een teleurstellende 12e plaats.

Roda was in Noord-Brabant het team met het initiatief en de meeste kansen. Zo stond naast de weer eens uitstekend keepende Wouter van der Steen ook de lat in de weg bij grote kansen in de eerste helft. Bij bijna alle momenten was de Turkse spits Tiago Cukur betrokken, maar het zat hem en Roda niet mee. De thuisploeg kreeg nauwelijks mogelijkheden, maar toch stond het bij rust 0-1. Lennerd Daneels schoot erg knap een vrije trap van eigen helft over Justin Treichel heen, die te ver voor zijn doel stond.

Na rust was het beeld niet anders. Roda was de ploeg die voetbalde en de 1-1 was dan ook meer dan terecht. Patriot Sejdiu, die ook regelmatig gevaarlijk was, maakte in de 54e minuut het doelpunt en de Limburgers gingen op zoek naar meer, maar kregen minder. Justin Ogenia schoof een kwartier voor tijd bij de tweede paal een voorzet van Daneels binnen en zo was laatstgenoemde goud waard voor de thuisploeg.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Excelsior is voorlopig tweede met 23 punten na de zege bij Jong PSV: 1-3. De Rotterdammers leidden na 23 minuten al met 3-0 op de Herdgang door doelpunten van Noah Naujoks (2) en Seydou Fini. De ploeg van coach Ruben den Uil kwam nooit in de problemen, al scoorde Jasper Uneken tien minuten voor tijd nog wel tegen.

SC Cambuur boekte de eerste thuiszege van het seizoen door FC Eindhoven met 2-0 te verslaan. Remco Balk en Michael de Leeuw maakten de doelpunten. Het was ook meteen de eerste overwinning in het gloednieuwe Kooi Stadion.