Heracles, Willem II en Telstar benutten KKD-zondagmiddag optimaal en winnen thuis

Samuel Armenteros maakte een doelpunt en schoot een strafschop op de paal voor Heracles AlmeloProfimedia
Heracles Almelo rekende zondagmiddag op het eigen Erve Asito af met FC Den Bosch (3-2), terwijl Willem II won van MVV Maastricht (2-0). Telstar sloeg in de absolute slotfase toe tegen TOP Oss (1-0), waar FC Dordrecht en Helmond Sport het net niet wisten te vinden in hun 30e wedstrijd van het seizoen 2022/2023. In de periode zijn Heracles, PEC, Willem II en Jong PSV nog foutloos na twee duels waarbij Heracles en PEC al een titel op zak hebben en op directe promotie afstevenen.

Heracles Almelo – FC Den Bosch: 3-2

De eerste treffer in Almelo viel al na een halve minuut en zo gingen de gedachten bij de Bossche tegenstander uit na de 13-0 vernedering bij PEC Zwolle. Goalgetter Lucas Schoofs zag echter hoe zes minuten later aan de overkant van het veld Rik Mulders de stand alweer in evenwicht bracht. In het derde kwartier zette Heracles aan via een goal van Samuel Armenteros en werkte Teun van Grunsven de bal in  eigen doel. In de extra tijd van de eerste helft verzuimde Armenteros de wedstrijd te beslissen. Zijn strafschop raakte slechts de paal. Zes minuten na de pauze maakte Nikolaj Möller de aansluitingstreffer en zo bleef het de hele middag spannend onder het toeziend oog van 11.622 toeschouwers. Na het laatste fluitsignaal was Heracles vooral opgelucht en drie punten dichterbij koploper PEC Zwolle. Het gat met Almere is nog altijd elf verliespunten. FC Den Bosch was en blijft voorlopig 18e.

Willem II – MVV Maastricht: 2-0

In Tilburg hadden het overgrote merendeel van de 13.702 toeschouwers een heerlijke middag in het Koning Willem II Stadion. Al na twintig minuten kwam de thuisclub op voorsprong door een treffer van Elton Kabangu, die zijn achtste doelpunt van het seizoen maakte. Willem II bleef domineren en kwam via invaller Joeri Schroijen in de extra tijd van de tweede helft op 2-0. Voor oud-MVV’er Schroijen was het zijn eerste doelpunt in dienst van de Tilburgers. Willem II heeft de voorsprong op MVV met drie punten uitgebreid en staat met 50 uit 30 op een stevige vijfde plek van de ranglijst. MVV staat zevende en voelt de hete adem van NAC en Telstar in de nek.

Telstar – TOP Oss: 1-0

In het BUKO Stadion Velsen-Zuid rolden de jeugdige geluiden van de tribunes in de wedstrijd waarin de thuisclub de stap naar het linkerrijtje kon maken. De 1.963 toeschouwers zagen twintig minuten voor tijd cultheld Glynor Plet invallen en die tactische ingreep van trainer Mike Snoei bleek een gouden. Plet betaalde zijn invalbeurt uit met een treffer in de derde minuut van de extra tijd. Telstar klimt naar plek 9 op de ranglijst en heeft nu 43 punten. TOP Oss kan zich langzaamaan gaan richten op het nieuwe seizoen en loopt na 30 duels precies één op één.

FC Dordrecht – Helmond Sport: 0-0

Aan de Krommedijk werd het geen galavoorstelling voor FC Dordrecht. Maar de supporters lieten zich de broodjes Hèm En Eggs weer geweldig smaken en hadden op die manier toch een geslaagde middag. Geen doelpunten, maar één punt voor Dordt – na een reeks van zes nederlagen – kon als overwinning worden gevierd. Helmond Sport wacht door het gelijkspel nu al zeven wedstrijden op een overwinning op vreemde bodem. Met respectievelijk 27 en 34 punten staan beide clubs nu 19e en 15e in de KKD.