Is talent van het jaar Van Bommel de troef die MVV nodig heeft tegen NAC?

Is talent van het jaar Van Bommel de troef die MVV nodig heeft tegen NAC?Profimedia
MVV Maastricht en NAC Breda spelen zaterdagavond om 20.00 uur de tweede wedstrijd van de dubbele ontmoeting in de eerste ronde van de play-offs om promotie en degradatie. De heenwedstrijd in Breda leverde een minimale overwinning op voor NAC. Kan MVV met de begeerde Ruben van Bommel de volgende bereiken?

MVV leed afgelopen dinsdag in Breda een 1-0-nederlaag. Dat was gezien de verhoudingen terecht, maar het had ook anders kunnen lopen. NAC-verdediger Boyd Lucassen maakte al vroeg in de wedstrijd een harde overtreding op KKD-talent van het jaar Ruben van Bommel, maar werd door scheidsrechter Alex Bos en de VAR niet met rood weggestuurd en kwam weg met een gele kaart. Vijf minuten voor rust kreeg NAC een penalty na een overtreding op Odysseus Velanas. De aanvaller schoot hem zelf raak en maakte alweer zijn 26ste treffer voor de Bredanaars.

Toch zal MVV zich ondanks de nederlaag alles behalve kansloos achten om de tweede ronde van de play-offs te bereiken. In de eigen Geusselt verloor het dit seizoen slechts drie keer en op de tweede speeldag van de KKD was het in eigen huis al eens met 3-1 te sterk voor NAC. Een van de doelpuntenmakers toen, Koen Kostons, is er deze play-offs niet bij. Dat geldt Clint Essers, die in de heenwedstrijd geblesseerd raakte en de rest van het seizoen niet meer in actie kan komen.

Van Bommel

Dus hoopt MVV op haar topscorer, de 18-jarige Ruben van Bommel. De zoon van Mark van Bommel won afgelopen woensdag de prijs voor talent van het jaar en staat in de belangstelling van verschillende Eredivisieclubs. Ondanks twee goals van Van Bommel verloor MVV vier van de laatste vijf wedstrijden.