Jong FC Utrecht en NAC delen punten in de Galgenwaard, Eindhoven wint weer eens

FC Eindhoven viert de goal van David Garden
FC Eindhoven viert de goal van David GardenProfimedia
De twee KKD-duels van maandag zijn zonder veel bombarie of goals geëindigd met een gelijkspel in Utrecht en een verlenging van de sterke reeks van FC Eindhoven.

Jong FC Utrecht – NAC Breda: 1-1

Jong FC Utrecht heeft het worstelende NAC in eigen huis op een 1-1 gelijkspel gehouden. De jonge Domstedelingen kwamen in de 30e minuut op voorsprong via Sil van der Wegen die na een briljante dribbel van Emil Rohd de bal voor een leeg doel in kon schieten. NAC had geluk dat het niet vóór rust nog op 2-0 achterstand kwam, maar een bal werd na een carambole van de lijn gehaald.

Na rust veranderde het spelbeeld en ging NAC op volle toeren op zoek naar de gelijkmaker. Deze kreeg het in de 62e minuut via een eigen doelpunt van Wessel Kooy, die vier minuten later al werd gewisseld. NAC was veruit de sterkste in de tweede helft met 10 doelpogingen en 60% van het balbezit, maar moet na 90 minuten toch genoegen nemen met één enkel punt.

Statistieken Jong FC Utrecht - NAC
Statistieken Jong FC Utrecht - NACFlashshare

MVV – FC Eindhoven: 0-1

FC Eindhoven heeft de sterke start van het seizoen door weten te zetten op bezoek bij het dwarrelende MVV, dat na 12 minuten al met 10 man kwam te staan na een rode kaart van doelman Romain Mathys. Hierna hield MVV nog lang vol, onder meer door een uitblinkende tweede doelman in Thijs Lambrix, maar moest de ploeg van Maurice Verberne in de 69e minuut alsnog een tegengoal slikken toen de 19-jarige David Garden trof namens FC Eindhoven. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd, welke FC Eindhoven de eerste drie punten sinds 1 september opleverde en de ongelsagen reeks verlengt naar acht duels. Voor MVV was het alweer de vierde nederlaag op rij.