Kan Van Gastel met NAC Breda ook winnen van het opgeleefde Telstar?

Van Gastel is uitstekend begonnen aan zijn klus in Breda
Van Gastel is uitstekend begonnen aan zijn klus in BredaProfimedia
Vrijdagavond ontvangt het NAC Breda van trainer Jean-Paul van Gastel de nummer 18 van de Keuken Kampioen Divisie, Telstar. De Bredanaren hebben uit de drie wedstrijden dat Van Gastel de trainer is zeven punten gehaald en ook Telstar begint de afgelopen weken punten binnen te harken.

Van Gastel kende een droomstart met NAC. Begin deze maand werd er met 1-1 gelijkgespeeld in de tegenwoordig bijzonder lastige uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht en twee weken geleden werd in eigen huis FC Groningen aan de kant gezet. Afgelopen zondag kwam daar nog eens een klinkende 3-2 zege op bezoek bij Cambuur bij.

De Parel van het Zuiden scoorde dit seizoen al vier keer uit een corner en met een trainer als specialist voor dode spelmomenten, kan NAC voortborduren op het succes uit standaardsituaties. Boy Kemper scoorde tegen FC Groningen in extremis de winnende uit een corner en ook tegen Cambuur was de centrale verdediger doeltreffend.

Telstar pakte op 22 september haar eerste punt van het seizoen en sindsdien won de ploeg van trainer Mike Snoei twee keer en leed het een nederlaag. Afgelopen zaterdag was MVV het slachtoffer, nadat eerder al gewonnen werd van Jong Ajax. Daardoor staan de Noord-Hollanders niet meer op de laatste plaats en houdt het voorlopig Jong Ajax en TOP Oss onder zich.

NAC - Telstar
NAC - TelstarFlashshare

Quinten van den Heerik was zowel tegen Jong Ajax als tegen MVV de matchwinner en zijn doelpunten vielen telkens in de blessuretijd. Met Danzell Gravenberch hebben de Witte Leeuwen nog een aanvaller in huis waarvan het een en ander verwacht wordt. Tegen Jong Ajax maakte hij zijn eerste treffer voor de club en tegen Emmen (2-0 verlies) maakte hij voor het eerst dit seizoen de 90 minuten vol.

De wedstrijd in Rat Verlegh Stadion het begint vrijdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Nick Smit.