KKD: Excelsior vernedert ADO, Helmond neemt koppositie over en Vitesse wint niet

Excelsior won met maar liefst 0-5 bij ADO Den Haag
Excelsior won met maar liefst 0-5 bij ADO Den HaagProfimedia
De vierde speelronde kende weer acht mooie wedstrijden op de vrijdag. Excelsior vernederde ADO Den Haag andermaal en won met 0-5. Cambuur beleeft een dramatische start en verliest ook bij Dordrecht en heeft nog maar drie punten uit vier wedstrijd. De koploper voor nu is Helmond Sport met acht punten. Zij wonnen met 3-0 van VVV Venlo en Vitesse wacht nog op de eerst thuiszege. Lees alles terug in ons KKD-overzicht!

ADO Den Haag 0-5 Excelsior

ADO kreeg na vijf minuten de eerste grote kans. Daryl van Mieghem kreeg de bal van Alex Schalk aan de linkerkant van de zestien, maar het schot van de aanvaller ging rakelings naast. Seydou Fini kreeg na dik tien minuten de eerste kan voor Excelsior, maar hij zijn inzet fraai gepakt worden door Tim Coremans. Excelsior kwam na 19 minuten op voorsprong. Noah Naujoks. Na slordig uitverdedigen kwam de bal bij Arthur Zagre, die een geweldige steekbal gaf aan Naujoks. Hij schoof de bal door de stokken van Coremans en maakte de 0-1.

In de tweede helft was ADO de betere ploeg en kreeg Sekou Sylla een grote kans. Hij kwam aan de linkerkant van de zestien tot een schot, maar zijn inzet ging tegen de lat. Uit het niets werd het daarna 0-2. Richie Omorowa kreeg de bal na slecht uitverdedigen van Naujoks en tikte voor leeg doel binnen. Het werd nog veel erger, want Cedric Hatenboer maakte er 0-3 van. Een prachtige aanval eindigde bij de middenvelder, die de bal op de rand van de zestien inschoot. De vernedering werd nog erger, want tien minuten voor tijd werd het 0-4. Mike van Duinen schoot een teruggetrokken bal in het doel en vergrote de voorsprong. De eerste goal van de spits sinds 2020. Het werd zelfs nog 0-5. Jerolldino Armantrading maakte de laatste goal.

Statistieken ADO Den Haag-Excelsior
Statistieken ADO Den Haag-ExcelsiorFlashshare

Dordrecht 2-0 Cambuur

Cambuur kreeg na tien seconden al de eerste kans via spits Michael de Leeuw. Hij schoot net buiten de zestien op doel, maar zijn inzet werd gepakt door Liam Bossin. De Leeuw stond in de basis, omdat Milan Smit deze week vertrok naar Go Ahead Eagles. Dordrecht pakte de leiding na 14 minuten. Na twee grote kansen, die werden gepakt door Thijs Jansen, was de derde kans wel een doelpunt. Uit een corner knikte Devin Haen de 1-0 binnen. Twee minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Uit een omschakeling kwam de bal bij Joep van der Sluijs, die de bal via Jansen in het doel kreeg. Zijn eerste goal sinds 2021.

Cambuur speelde wederom een slechte wedstrijd en kon in de tweede helft amper wat creëren. Haen kreeg een grote kans na 74 minuten, maar kopte van dichtbij tegen de keeper aan. De Leeuw kreeg vijf minuten voor tijd nog een kans, maar zijn inzet ging weer tegen de keeper. Bryant Nieling kreeg rood voor een belachelijke overtreding en door het protesteren kreeg ook Ben Scholte rood. Allebei 1x rood en daar eindigde de wedstrijd mee.

Statistieken Dordrecht-Cambuur
Statistieken Dordrecht-CambuurFlashshare

Helmond 3-0 VVV Venlo

Het begin was met weinig kansen, maar VVV had na 12 minuten op 0-1 moeten komen. Tim Verheijen kwam door over links en had de hoeken voor het uitkiezen, maar schoot hard voorlangs. Helmond kwam op voorsprong na 27 minuten. Lennerd Daneels schoot een vrije trap van een meter of 20 prachtig binnen via de binnenkant van de paal. Helmond was ook na de pauze de betere en kreeg na 67 minuten weer een kans via Daneels. Hij kwam naar binnen vanaf de linkerkant, maar keeper Jan de Boer bracht redding. Helmond besliste de wedstrijd na 71 minuten. Anthony van den Hurk schoot de bal onder De Boer door en maakte er 2-0 van. Uiteindelijk tekende Jonas Scholz voor de einstand: 3-0.

Statistieken Helmond Sport-VVV Venlo
Statistieken Helmond Sport-VVV VenloFlashshare

Jong Ajax 1-2 Den Bosch

Den Bosch kreeg na twee minuten al een dikke kans. Spits Danzell Gravenberch gaf de bal aan de Duitse Törles Knöll, maar zijn inzet werd gekeerd door Charlie Setford. Drie minuten later was het wel raak voor Den Bosch. Byron Burgering kwam vanaf de rechterkant naar binnen en schoot de bal in de verre hoek: 0-1. Jong Ajax kwam langszij na een kwart wedstrijd. Julian Rijkhoff tikte een voorzet van Jaydon Banel. Na de rust gebeurde er weinig, maar Den Bosch scoorde in de 88e minuut de 1-2. Invaller Hicham Acheffay tikte een voorzet van dichtbij binnen. Daar bleef het bij, drie punten dus voor Den Bosch.

Statistieken Jong Ajax-Den Bosch
Statistieken Jong Ajax-Den BoschFlashshare

Jong Utrecht 1-2 FC Emmen

Kelian Nsona kreeg de eerste kans na vijf minuten voor de bezoekers. Maar zijn inzet ging naast vanaf de linkerkant. Niet veel later kreeg Jalen Hawkins een grote kans, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Torben Rhein kreeg na een kwartier nog een dikke kans. Maar hij raakte de rechterpaal. Zo was Emmen veel beter, maar hadden ze zichzelf nog niet beloond. Maar waar Emmen de kansen miste, deed Jong Utrecht dat niet. Na 37 minuten werd het 1-0 door een doelpunt van Silas Andersen. Hij schoot een rebound binnen, die slecht werd verwerkt door de keeper.

Emmen begon goed aan de tweede helft en maakte al snel 1-1. Mike te Wierik kopte een corner van dichtbij binnen en zette de Drenthenaren op gelijke hoogte. Emmen kwam twintig minuten voor tijd op 1-2. Hawkins zette Emmen via een makkelijk gegeven penalty op voorsprong. Emmen gaf de voorsprong daarna niet meer weg.

Statistieken Jong Utrecht-Emmen
Statistieken Jong Utrecht-EmmenFlashshare

MVV 3-2 Jong PSV

Jong PSV profiteerde bijna van het geslaap van MVV in de openingsfase. De eerste kans was namelijk bijna raak. Emir Bars schoot van net buiten de zestien op de paal. Een minuut later kreeg Jesper Uneken een grote kans, maar zijn inzet van dichtbij werd gestopt door keeper Romain Matthys. MVV leek wakker, want na 19 minuten kwam er eindelijk een kans. Rayan Buifrahi ging vanaf links naar binnen en zocht de korte hoek, maar daar lag ook de keeper. Een minuut later kreeg Bryan Smeets nog een kans, maar Niek Schiks bracht weer redding.

MVV begon weer slecht aan de helft en dat kwam ze dit keer duur te staan. Jong PSV pakte de leiding na 53 minuten. Uneken schoot een penalty binnen, maar Jong PSV kon slechts drie minuten genieten van de voorsprong. Sven Braken kreeg de bal van Smeets en schoot in tweede instantie de bal in het doel. De eerste goal van Braken sinds zijn terugkeer. MVV kwam ook op voorsprong. Buifrahi Hij kwam vanaf de linkerkant naar binnen en schoot de bal fraai in de verre hoek: 2-1. Jong PSV kwam vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte. Na een misverstand achterin kwam een voorzet voor de voeten van Uneken, die er 2-2 van maakte. MVV won de wedstrijd nog, want in de laatste minuut tikte Luca Foubert van dichtbij binnen.

Statistieken MVV-Jong PSV
Statistieken MVV-Jong PSVFlashshare

Telstar 0-0 Jong AZ

Telstar had een doelpunt moeten maken in de zevende minuut. Youssef El Kachati schoot van de buiten de zestien, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper. Mees Kaandorp had de rebound moeten scoren, maar schoot naast. Telstar, dat de eerste helft veel beter was, kreeg in de tweede helft nog een kans via El Kachati, maar zijn inzet werd gekeerd. Het was wachten op een goal van de thuisploeg. Verder kwamen er geen kansen en dus eindigde het in 0-0.

Statistieken Telstar-Jong AZ
Statistieken Telstar-Jong AZFlashshare

Vitesse 1-1 FC Eindhoven

Vitesse zocht onder luid gejuich al snel de aanval en kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd. Dillon Hoogerwerf trok van de linkerkant naar binnen, maar zijn schot ging over. Vitesse kwam na 26 minuten verdiend op voorsprong. Een penalty werd binnengeschoten door Alexander Büttner. In de tweede helft schoot Eindhoven uit de startblokken. Na een minuut kreeg Sven Blummel een gigakans, maar zijn inzet ging naast van dichtbij. Een minuut later kreeg Eindhoven een penalty en die werd benut door Boris van Schuppen: 1-1. Met een mislukte panenka, hobbelde de bal in het doel.

Mathijs Tielemans kreeg op het uur een mooie kans vanuit een vrije trap van een meter of 20, maar hij schoot hard tegen de lat. Andy Visser dacht daarna de 2-1 te maken, maar hij stond buitenspel. Tot een goal kwam Vitesse niet meer en dus bleef het 1-1.