KKD op maandag: spektakel in Eindhoven, ADO verzuimt, Groningen en Emmen gelijk

Ozan Kokcu schoot zijn ploeg naar de overwinning
Ozan Kokcu schoot zijn ploeg naar de overwinningProfimedia
In de Keuken Kampioen Divisie is maandagavond de tiende speelronde afgerond. Er stonden zes wedstrijden op het programma. Bij een overwinning kon ADO Den Haag de koppositie pakken en in Groningen ontmoetten twee clubs die vorig jaar nog Eredivisie speelden elkaar. Voor Jong PSV-spits Jesper Uneken werd het een speciale avond.

Jong PSV - FC Eindhoven 3-4

De Eindhovense derby werd na een half uur opengebroken nadat Faruq Limouri de openingstreffer binnen kopte uit een corner. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Jesper Uneken de gelijkmaker voor de ploeg van trainer Wil Boessen. De zoon van Peter Uneken, die 430 wedstrijden speelde in het betaald voetbal, kopte een voorzet van Iggy Houben netjes binnen.

Diezelfde Uneken kopte Jong PSV in de 52e minuut zelfs op voorsprong. Het waren de eerste treffers van de spits in het betaald voetbal. Het werd een avond om nooit meer te vergeten voor Huize Uneken, Jesper maakte twintig minuten voor tijd ook zijn derde treffer. Via Tibo Persyn kwam Eindhoven in de 77e minuut terug in de wedstrijd en het draaide in een tijdsbestek van vier minuten de wedstrijd volledig om. Sven Simons zorgde drie minuten later namelijk voor de gelijkmaker en via Ozan Kokcu kwamen de bezoekers negen minuten voor tijd voor de tweede keer op voorsprong.

Jong AZ - De Graafschap 3-0

Het duurde tot de 53e minuut voordat Jong AZ het veldoverwicht kon omzetten in een voorsprong. Mexx Meerdink schoot een penalty onberispelijk binnen. Nog geen vijf minuten later maakte Jayden Addai zijn achtste doelpunt van het seizoen en leek de wedstrijd te beslissen. In de blessuretijd bepaalde Damienus Reverson de eindstand op 3-0.

Helmond Sport - FC Dordrecht 1-1

Mohamed Mallahi schoot na een fraaie actie zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong. De inzet van de Helmond-aanvaller werd nog aangeraakt voor Dordrecht-verdediger Jop van den Avert.

Vlak na rust kopte Ilias Bronkhorst de bezoekers op gelijke hoogte. Het was alweer de zevende kopgoal van Dordrecht dit seizoen, het meeste van alle KKD-clubs.

TOP Oss - Jong FC Utrecht 2-0

Na een klungelige fout van Jong Utrecht-verdediger Nazjir Held, kon Joshua Zimmerman in de negende minuut de score openen voor de thuisploeg.

De 20-jarige invaller Maxim van Peer maakte in de blessuretijd van de tweede helft ook nog de 2-0 voor de Ossenaren.

FC Groningen - FC Emmen 0-0

Twee van de drie noordelijke degradanten van het vorige seizoen kwamen in de Euroborg in Groningen niet tot scoren. Zonder topscorer Kevin van Veen, die gepasseerd werd, wist de ploeg van trainer Dick Lukkien, tegen de oude ploeg van Lukkien, weer niet te winnen.

Jong Ajax - ADO Den Haag 0-0

ADO had sinds 18 augustus niet meer verloren en ook tegen Jong Ajax bleven de Hagenezen ongeslagen. Ze hadden bij winst echter de koppositie kunnen pakken, maar lieten dat op Sportpark De Toekomst na.