KKD op vrijdag: Jong FC Utrecht doet het weer, winst voor Roda, Groningen en Emmen

Jong FC Utrecht won ook thuis van Cambuur
Jong FC Utrecht won ook thuis van CambuurProfimedia
In de Keuken Kampioen Divisie is vrijdagavond speelronde zeven van start gegaan. FC Emmen beleefde een avondje NAC en FC Groningen ging op bezoek in Helmond. Het thuis nog perfecte Jong FC Utrecht ontving Cambuur en met Willem II tegen TOP Oss stond er ook deze week weer een Brabantse derby op het programma.

NAC Breda - FC Emmen 1-3

NAC kwam al in de derde minuut op voorsprong door Jeff Hardeveld, die een vrije trap van NAC-aanvoerder Clint Leemans in zijn eigen doel werkte. Tien minuten later stond het alweer 1-1. Jari Vlak kon op aangeven van Piotr Parzyszek de bal van zo’n 20 meter binnenschieten.

Via Joey Konings werd het kort na rust 2-1 voor de bezoekers.  De aanvaller kon profiteren van een beoordelingsfout van de jonge debuterende NAC-doelman Tein Troost. Het Bredase publiek besloot vierkant achter de ploeg te gaan staan en het Rat Verlegh Stadion te laten kolken. De steun was echter tevergeefs, want 10 minuten voor tijd leek de van een lange blessure herstelde Rui Mendes het duel te beslissen.

ADO Den Haag - Telstar 1-1

Henk Veerman scoorde voor de derde wedstrijd op rij voor ADO en zette zijn ploeg na een krap half uur met een knappe schuiver op voorsprong na een voorzet van Joel Ideho.

De hekkensluiter uit IJmuiden kwam 10 minuten na rust op gelijke hoogte door een doelpunt van Mees Kaandorp. Het was genoeg voor Telstar om het eerste punt van de competitie te halen en ADO van een flinke domper te voorzien.

Dordrecht - Jong AZ 0-0

Het bleef de hele wedstrijd spannend en beide teams hadden in de tweede helft een doelpunt kunnen maken, maar de punten werden gedeeld in Dordrecht, waar geen enkel doelpunt te vieren viel.

Helmond Sport - FC Groningen 1-1

Omdat de bus met FC Groningen-supporters niet tijdig bij het stadion aankwam, werd de wedstrijd een kwartier later dan gepland afgetrapt. De kansen waren in het eerste bedrijf voor de bezoekers, voornamelijk voor spits Kevin van Veen. Bij rust stond echter de brilstand op het scorebord.

Na een uur spelen kwam de beste kans van de wedstrijd voor Helmond Sport, maar de Groningers ontsnapten aan een achterstand. De verlossing voor de Trots van het Noorden leek 20 minuten voor tijd te komen nadat Thom van Bergen uit een corner zijn eerste competitietreffer maakte en de 1-0 op het scorebord zette. Enkele minuten voor tijd kwam Helmond Sport op gelijke hoogte na een penalty van Martijn Kaars, die ondanks het natte weer De Braak in vuur en vlam zette. In de absolute slotfase wist FC Groningen toch nog te winnen in Helmond. De in genade aangenomen Liam van Gelderen scoorde in extremis de winnende treffer.

Jong PSV - VVV-Venlo 0-0

Het bleef 0-0 op De Herdgang. Aan het einde van de wedstrijd kreeg VVV, de nummer twee van de KKD, een handvol kansen om op voorsprong te komen, maar de Venloërs liepen vervelend puntverlies op in de strijd bovenin.

Jong FC Utrecht - Cambuur Leeuwarden 3-2

Mees Rijks zette Jong FC Utrecht in de vierde minuut op voorsprong. De spits stond helemaal vrij in het vijfmetergebied en kopte uit een corner van aanvoerder Yannick Leliendal raak. De ploeg van trainer Sjors Ultee kreeg na een kwartier spelen een strafschop na een handsbal van een Jong FC Utrecht-verdediger. Milan Smit maakte vanaf 11 meter geen fout en zette de stand gelijk. In de blessuretijd van de eerste helft kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Op aangeven van Rijks was Tobias Augustinus-Jensen die van afstand de bal achter Cambuur-doelman Daan Reiziger krulde.

Cambuur vocht zich na een krap uur opnieuw terug. Het was Youns El Hilali die voor de tweede wedstrijd op rij wist te scoren nadat hij afgelopen maandag nog de enige treffer maakte tegen Willem II. Na de thuisoverwinningen op Roda JC en FC Groningen, kreeg Jong FC Utrecht het ook voor elkaar om Cambuur in eigen huis te verslaan. Rafik el Arguioui zorgde voor de winnende treffer.

Roda JC - FC Den Bosch 4-1

Maximilian Schmid zette de thuisploeg kort voor rust op 1-0. De Duitser was in de derde wedstrijd op rij trefzeker voor de koploper. Schmid creëerde zelf een kans door op te stomen en van afstand te schieten. De rebound belandde bij Boyd Reith die Schmid opnieuw vond en de spits in staat stelde om netjes af te werken.

FC Den Bosch-middenvelder Jaron Vicario moest 10 minuten na rust inrukken met direct rood. Vicario was onder de ogen van de scheidsrechter veel te laat met zijn sliding en kreeg terecht de rode prent te zien. Pena Zauer besliste 10 minuten voor tijd de wedstrijd voor beheerst binnen te schuiven en zijn vijfde doelpunt van het seizoen te maken. Lennerd Daneels maakte het feestje in Kerkrade compleet door de 3-0 op het scorebord te zetten. Door een eigen goal van Matisse Didden werd het 3-1. De verdediger keek niet bij het terugspelen van de bal en passte de bal tergend langzaam over de eigen doellijn. Doelman Koen Bucker was in geen velden of wegen te bekennen. Het werd zelfs nog 4-1 voor Roda. Metehan Guclu zette in de blessuretijd de eindstand op het bord.

Willem II - TOP Oss (afgelast wegens onbespeelbaar veld)