KKD speelronde 34: PEC Zwolle heeft genoeg aan een punt en is terug in de EredivisieProfimedia
PEC Zwolle is gepromoveerd naar de Eredivisie. In Almere werd tegen Almere City (nummer 3) 1-1 gespeeld, waardoor zij niet meer over Zwolle heen kunnen. NAC Breda won een belangrijke wedstrijd voor plek 8 en Willem II blijft de goede vorm vasthouden.

Almere City-PEC Zwolle 1-1

In het eerste halfuur gebeurde vrij weinig, totdat de wedstrijd werd stilgelegd. De regen kwam en onweer lag op de loer, dus werd de partij gestaakt. De hoogtepunten in de eerste helft waren de thuisfans die liedjes zongen als 'het regent zonnestralen' als reactie op het slechte weer. Toen de wedstrijd werd hervat waren er nog maar een paar minuten tot de rust, waarin niet meer gescoord werd.

In de tweede helft gebeurde er weinig tot de 72e minuut. Almere City nam de voorsprong uit een vrije trap. Een goed aangesnede vrije trap werd binnengekopt door Stije Resink, die zjn vierde van het seizoen maakte. Dat was de goal die de wedstrijd nodig had, want drie minuten later was het alweer gelijk. Thomas van den Belt kopte de corner binnen en maakte daarmee zijn zestiende van het seizoen. Knap, want hij is middenvelder. In de laatste seconde pakte Jasper Schendelaar nog een belangrijke bal en zorgde ervoor dat het 1-1 bleef. Dat betekent dat PEC Zwolle gepromoveerd is naar de Eredivisie.

De Graafschap-Ado Den Haag 0-1

In de achtste minuut had De Graafschap op 1-0 moeten komen, maar twee keer op rij stond de paal in de weg. Verder hadden de superboeren veel veldoverwicht, maar wisten ze dat niet om te toveren tot doelpunten.

ADO kon dat in de tweede helft ook niet toen Mario Bilate alleen voor de keeper stond, de grootste kans voor de groengelen. Jeffrey Fortes schoot van zo'n 25 meter op doel tien minuten voor tijd, maar hij trof geen doel. De bal belandde op de vuisten van de doelman. Thomas Verheydt wist het net wel te vinden in de 87e minuut door een kopgoal. De spits maakte zijn tiende van het seizoen en zorgde ervoor dat ADO dichterbij de achtste plek kwam. Er werd verder niet meer gescoord, ADO nam de drie punten dus meer naar Den Haag.

FC Dordrecht-Jong AZ 1-0

Dordrecht-AZ begon twintig minuten later door onweer en verder gebeurde er niks in het eerste bedrijf. In de tweede helft kreeg Jong AZ een dot van een kans via Iman Griffith, maar hij gleed de bal over de goal. In de tweede helft ontstond er in de 75e minuut een opstootje waar Tidjany Chabrol geel kreeg en dat was zijn tweede, dus hij mocht douchen. Toch was het wel Dordrecht dat met de winst van het veld stapte. Drie minuten voor tijd scoorde Anouar El Azzouzi uit een corner die zomaar voor zijn voeten kwam. Hij twijfelde niet en schoot de bal achter de doelman.

FC Eindhoven-NAC Breda 1-2

De thuisploeg begon veel beter aan de wedstrijd en dat resulteerde in een voorsprong. In de twintigste minuut maakte Pjotr Kestens een mooie treffer. Net buiten de zestien schoof hij de bal in de lange hoek. In de 32e minuut leek Eindhoven de score uit te breiden, maar de tweede goal werd niet goedgekeurd wegens buitenspel. Uit het niets werd het 1-1. Jort van der Sande gaf aan op Elias Omarsson en hij maakte de één op één kans af: 1-1.

Diezelfde Van der Sande benutte drie minuten na rust een penalty, waardoor NAC op een 1-2 voorsprong kwam. Justin Ogenia kreeg nog een oliedomme rode kaart aan de kant van Eindhoven, maar verder gebeurde er weinig. NAC gaat met de drie punten naar huis.

Helmond Sport-Heracles Almelo 0-1

Helmond Heracles ging van start om acht uur, maar dat was vooraf nog even de vraag. De lichtmasten deden het namelijk niet goed, maar de wedstrijd werd toch op tijd afgetrapt. Na 13 minuten kwam de ploeg uit Almelo op voorsprong. Samuel Armenteros scoorde zijn vijftiende goal. Het was een frommelgoal uit een corner, waar de spits net op één lijn stond met de laatste man.

In de tweede helft kreeg Helmond gelijk de kansen, maar keeper Michael Brouwer was een groot obstakel. Verder kwamen de zwartwitten niet meer in gevaar en werd de overwinning over de streep getrokken.

Roda JC-FC Den Bosch 0-1

In de eerste helft gebeurde er, behalve een kans voor Dylan Vente, barweinig in de eerste helft. Bryan Limbombe kreeg de eerste echte grote kans van de wedstrijd, maar stuitte op de benen van de keeper in het begin van de tweede helft. Roda JC miste na een dik uur een grote kans via Vente, maar had wellicht een penalty moeten hebben. Een speler aan de kant van Kerkrade werd duidelijk vastgehouden, maar de scheidsrechter greep niet in, dus kreeg Den bosch een doeltrap. Vijf minuten voor tijd scoorde Den Bosch uit het niets de 0-1 uit een vrije trap. Nikolaj Moller kwam hoger met zijn hoofd dan Moriza Nicolas met zijn handen en daardoor kopte hij raak in het lege doel. In de laatste minuut kreeg Roda JC een penalty. Doelpuntenmaker Moller maakte hands en kreeg zijn tweede gele kaart. Vente kreeg de penalty alleen niet benut. Hij schoot in de linkerhoek, maar daar lag Wouter van der Steen in de weg.  Het bleef bij 1-1.

Telstar-VVV Venlo 1-0

Telstar kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd na een half uur. Spits David Min kwam één op één met de keeper, maar faalde en zo bleef het 0-0. Ook Telstar werd stilgelegd na 42 minuten wegens dreigend onweer.

In de tweede helft kwam Telstar op voorsprong door een mooie aanval. Aanvoerder Cjristos Chiosis gaf aan vanaf de rechterkant en dit keer trof Min wel het doel. Hij schoof de bal in de rechterhoek achter de doelman voor de 1-0. Daar bleef het ook bij, drie punten dus voor Telstar.

Willem II-Top Oss 4-0

Ook bij Willem II deden de lichtmasten het nog niet, die moesten nog warmgedraaid worden. Ze begonnen acht minuten later. Willem II reageerde daar goed op, want na twee minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong. Elton Kabangu scoorde door een inschattingsfout van Thijs Jansen. Hij kwam zijn goal uit, terwijl de spits veel sneller was, hij omspeelde de doelman en maakte zo de 1-0. Diezelfde spits dacht zijn tweede te maken, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 42e minuut kwam Willem II op een hele mooie wijze op 2-0. Jizz Hornhamp voerde de omhaal perfect uit en zag de bal in het net verdwijnen. De Tilburgers op rozen.

In de tweede helft werd de wedstrijd beslist. De ingevallen Michael de Leeuw kreeg de bal op een presenteerblaadje ronde penaltystip en schoot de 3-0 koelbloedig binnen. Het werd ook nog 4-0, deze kwam op naam van Leeroy Owusu. Dat was ook het laatste doelpunt van de wedstrijd.