KKD: Willem II nieuwe koploper, ook overwinning voor Emmen en De Graafschap

De Graafschap pakte in IJmuiden de volle buit
De Graafschap pakte in IJmuiden de volle buitProfimedia
De Keuken Kampioen Divisie heeft in ieder geval tot zondag een nieuwe koploper. Willem II had het moeilijk met Jong FC Utrecht, maar rechtte in de tweede helft de rug. Achtervolgers Emmen en De Graafschap wisten ook de volle buit te pakken. FC Dordrecht ging voor eigen publiek lelijk onderuit tegen Jong PSV.

FC Dordrecht - Jong PSV 1-4

FC Dordrecht leed de tweede nederlaag van het seizoen en deed dat tegen de jonkies van PSV met zeer duidelijke cijfers.

Na een vlammend schot van Jamal Gonzaga, ontsnapte FC Dordrecht aan een vroege achterstand. Het schot van de linkervleugelaanvaller zeilde langs de paal in de verre hoek na een schot met rechts. Waar Dordrecht gespecialiseerd is in het maken van doelpunten uit corners, kwamen ze tegen Jong PSV na 26 minuten op achterstand door een kopbal uit een hoekschop van Emmanuel van der Blaak.

Na rust verdubbelde Jong PSV-spits Jason van Duiven de score door de bal op zijn borst aan te nemen en goed af te werken. Jong PSV-aanvoerder Mohamed Nassoh zette twintig minuten voor tijd zelfs de 0-3 op het scorebord. Feyenoord-huurling Korede Osundina maakte er nog 1-3 van in de slotfase. Invaller en debutant Nicolas Verkooijen maakte de vierde voor Jong PSV.

FC Eindhoven - VVV-Venlo 0-2

VVV deed op bezoek bij Eindhoven uitstekende zaken.

Magnus Kaastrup opende na acht minuten de score voor de Venlonaren. Na het uitglijden van Eindhoven-verdediger Farouq Limouri kon Deen binnenwerken.

Simon Janssen verdubbelde met een afstandsschot uit een korte corner met nog een kwartier te spelen de score voor de Limburgers.

Door de overwinning staat VVV nu op de zesde plek, Eindhoven is nu de nummer tien.

FC Emmen - FC Den Bosch 1-0

Zonder echt te overtuigen heeft FC Emmen een zeer welkome overwinning geboekt, waardoor het in het spoor van de koploper blijft.

Na een knullige handsbal van Gedion Zelalem, kreeg de thuisploeg vijf minuten voor rust een penalty, die door Jari Vlak keurig werd ingeschoten.

Jong AZ - Helmond Sport 2-1

Binnen de minuut kwam Helmond Sport op 1-0 na een voorzet van de rechterkant van Bram van Vlerken, die bij de eerste paal bekwaam binnen werd geprikt door Hakon Lorentzen. Vijf minuten later was het alweer gelijk. Een crosspass van Wouter Goes werd ontvangen door Finn Stam en die haalde verwoestend uit, waardoor doelman Wouter van der Steen kansloos was. Op slag van rust zette Jurre van Aken de jonge Kaaskoppen zelfs op voorsprong.

De frustratie was bij Mohamed Mallahi dusdanig aanwezig dat hij zich niet kon weerhouden om Ro-Zangelo Daal in zijn gezicht te duwen. Dat kwam hem op een rode kaart te staan.

NAC Breda - Jong Ajax 1-1

NAC heeft na de uitschakeling in het bekertoernooi tegen Quick Boys en de nederlaag vorige week tegen De Graafschap weer niet weten te winnen.

Mika Godts zette Jong Ajax halverwege de eerste helft op voorsprong na een knappe solo en een verwoestend schot. Aime Omgba redde een punt voor de Bredanaren na het slordig verdedigen van de Jong Ajax-defensie.

Telstar - De Graafschap 1-2

De Superboeren kwamen na een uur spelen op voorsprong door een doelpunt van de Sloveen David Bosilj, die een week geleden tegen NAC de enige treffer maakte. Devin Haen verdubbelde de score uit een corner met nog acht minuten te spelen. Mohammed Tahiri deed kort voor tijd nog iets terug voor Telstar.

Door de overwinning blijft De Graafschap in het spoor van de koplopers.

TOP Oss - MVV Maastricht 0-1

Het is TOP Oss weer niet gelukt om een wedstrijd te winnen. MVV was te sterk voor de hekkensluiter van de KKD.

Na een goede actie van Tunahan Tasci, zag de vleugelspeler zijn voorzet in de verre hoek belanden en zo zette hij de bezoekers in de 63e minuut op voorsprong.

Willem II - Jong FC Utrecht 2-1

Willem II is, in ieder geval voor even, de nieuwe koploper van de KKD.

De reuzendoders uit de Domstad kwamen na 21 minuten op 1-0 na een binnengekopte corner. Het was linksback Nazjir Held die boven iedereen uittorende en Jong FC Utrecht op voorsprong zette.

De comeback van de Tilburgers kreeg halverwege de tweede helft gestalte door een doelpunt van invaller Max Svensson. Via een kopbal van Jeredy Hilterman uit een vrije trap kwam Willem II op voorsprong. Ondertussen had Mees Akkerman al een rode kaart gekregen na een onbesuisde actie.