KKD: Willem II wint topper van FC Emmen en loopt uit op concurrentie

Jeremy Bokila was als invaller al voor de derde keer goed voor twee goals
Jeremy Bokila was als invaller al voor de derde keer goed voor twee goalsProfimedia
In de 17e speelronde van de Keuken Kampioen Divisie werden vanavond acht wedstrijden gespeeld en het inhaalduel tussen Jong FC Utrecht en Jong PSV. Koploper Willem II won met 3-0 en was daarmee verantwoordelijk voor drie van de 28 goals op deze vrijdagavond.

Willem II – FC Emmen (3-0)

De topper tussen Willem II en FC Emmen kende een weinig verheffende eerste helft waarin ook nog eens niet gescoord werd. Aan het begin van de tweede helft was het Jeredy Hilterman die de Tilburgers aan de leiding zette. In de 80e minuut maakte supersub Jeremy Bokila de 2-0 en bracht hij de drie punten in veilige haven. De 3-0 van Bokila was nog voor de statistieken en wel hele mooie. Het was al de derde keer dit seizoen dat hij als invaller tweemaal scoorde in een wedstrijd. Willem II bouwt door het verlies van Roda JC de voorsprong op de ranglijst uit naar maar liefst zes punten.

FC Dordrecht – Roda JC Kerkrade (2-0)

In de eerste helft van dit duel nam FC Dordrecht een voorsprong tegen de voormalig koploper. De treffer kwam op naam van de Oostenrijker Rene Kriwak. Na een rode kaart voor Sami Ouaissa werd het helemaal een lastige avond voor de uitploeg. Ook de 2-0 kwam op naam van Kriwak, die zijn seizoentotaal op acht bracht en FC Dordrecht op de zevende plek van de ranglijst met 26 punten uit 16 duels. Roda heeft er 32 uit 17 en blijft tweede.

Helmond Sport – ADO Den Haag (3-2)

De thuisclub begon uitstekend aan de wedstrijd met twee snelle treffers van Arno van Keilegom van Martijn Kaars, maar zag vervolgens ADO Den Haag terugkomen in de wedstrijd en na treffer van Henk Veerman ging het duel met 2-1 de rust in. Henk Veerman maakte in de 58e minuut ook de 2-2. Helmond Sport kreeg in de 80e minuut een strafschop en die buitenkans benutte Martijn Kaars om er zijn 14e van het seizoen te maken. Helmond Sport is de nieuwe nummer 10 van de KKD en ADO Den Haag blijft vierde.

TOP Oss – De Graafschap (0-1)

Deze wedstrijd stond voor De Graafschap in het tegen van protest tegen een verplichte buscombi. De uit Doetinchem afkomstige fans lieten het bezoekersvak lange tijd leeg en zagen dan ook niet hoe hun ploeg al vroeg op voorsprong kwam door een treffer van de 19-jarige aanvaller Devin Haen. Het bleek later het enige wapenfeit van de wedstrijd te zijn. TOP Oss blijft de bezitter van de rode lantaarn met 8 punten uit 17 duels. De Graafschap (29 uit 16) klom over SC Cambuur heen naar plek vijf.

SC Cambuur – FC Eindhoven (2-2)

In Leeuwarden kwam de thuisclub op een achterstand door een treffer van Evan Rottier. De gelijkmaker kwam vervolgens tot stand uit een benutte penalty van Milan Smit, die de ruststand op 1-1 bepaalde. Michael Breij bracht na de pauze de thuisclub op een voorsprong, maar zeven minuten voor tijd was het Joey Sleegers die de 2-2 voor FC Eindhoven voor zijn rekening nam. Cambuur is de nummer 6 van de ranglijst (28 uit 17) en Eindhoven staat twaalfde (23 uit 17).

FC Groningen – VVV-Venlo (2-1)

Na een ongeslagen maand november was FC Groningen in eigen huis de favoriet tegen VVV-Venlo, maar zag het de Limburgse gasten op een voorsprong komen door een rake kopbal van Michail Kosidis. Zo stond FC Groningen bij rust dertiende op de virtuele ranglijst van de KKD. In het vierde kwart van de wedstrijd bracht invaller Laros Duarte met een rake vrije trap de beide ploegen weer op gelijke hoogte. Even later was het de uitblinker van de maand november, Jorg Schreuders, die de FC op voorsprong bracht en daarmee zijn ploeg voor de derde keer op rij liet winnen. Door de zege wipt Groningen nu over VVV-Venlo heen naar de negende plek in de KKD (25 uit 17). VVV-Venlo is dertiende (23 uit 17) in de drukke middenmoot.

MVV Maastricht – Jong AZ (4-0)

In de eigen Geusselt had MVV een heerlijke avond tegen Jong AZ. Twee doelpunten vielen in de eerste helft en twee erna. Koen Kostons (1-0) en Dailon Rocha Livramento (3-0) maakten er elk één. Bryan Smeets nam de 2-0 en 4-0 voor zijn rekening. MVV is de nummer 14 in de KKD met 19 uit 17. Jong AZ heeft vijf punten meer en staat elfde.

Jong FC Utrecht – Jong PSV (0-0)

De wedstrijd op Zoudenbalch begon drie minuten later dan geland vanwege een kapot doelnet, dat vervolgens snel gerepareerd werd. De doelen werden niet getest in de eerste helft en ook niet na rust. Zo eindigde het inhaalduel in 0-0 en staan beide ploegen met 17 uit 16 op respectievelijk plekken 16 en 15 van de ranglijst.

FC Den Bosch – Jong Ajax (3-3)

De kelderkraker tussen FC Den Bosch en Jong Ajax was voor het publiek een aantrekkelijk potje met drie treffers in de eerste twaalf minuten. De Amsterdammers maakten binnen die tijd na twee vlotte Bossche treffers van Kacper Kostorz de aansluitingstreffer (door Tristan Gooijer). Den Bosch verruimde de marge nog voor rust weer naar twee via Rik Mulders. Jong Ajax kwam in de slotfase van de tweede helft nog een keer terug tot 3-2 door opnieuw Gooijer. Twee minuten voor tijd kreeg Jong Ajax een penalty. Mika Godts was de maker van de strafschop, maar moest even later ook zwaar geblesseerd van het kunstgras in Den Bosch worden gedragen. Na 17 speelronden zijn Den Bosch en Jong Ajax de nummers 2 en 4 van onderaf gerekend.