Koploper Roda JC blijft bij VVV-Venlo steken op gelijkspel

Magnus Kaastrup van VVV-Venlo in duel met Teun Bijleveld van Roda JC Kerkrade
Magnus Kaastrup van VVV-Venlo in duel met Teun Bijleveld van Roda JC KerkradeANP
De Limburgse derby tussen VVV-Venlo en Roda JC, de koploper in de Keuken Kampioen Divisie, is in een gelijkspel geëindigd. In Venlo werd het in een wedstrijd met kansen over en weer 1-1.

Roda, dat voor de tweede keer gelijkspeelde dit seizoen, blijft koploper. De ploeg van trainer Bas Sibum heeft 23 punten uit tien wedstrijden. VVV staat zesde met 15 punten.

VVV had drie wedstrijden niet gescoord en twee daarvan verloren. Tegen Roda kreeg de thuisploeg aan het eind van de eerste helft kansen via Simon Janssen die op de lat schoot en Pepijn Doesburg met een kopbal.

VVV kwam in de tweede helft op 1-0. Uit een lange voorzet van Janssen kopte Doesburg binnen. Roda zette de Venlonaren onder druk en kwam gelijk via Brian Koglin, oud-speler van VVV. Hij klopte doelman Jan de Boer met een kopbal uit de corner van Sami Ouaissa. Invaller Marvin Pourie van Roda kreeg nog een grote kans, maar schoot tegen doelman De Boer aan.