MVV pakt eerste punt van het seizoen door doelpuntloos gelijkspel tegen Jong Ajax

MVV en Ajax spelen 0-0 gelijk op de toekomst
MVV en Ajax spelen 0-0 gelijk op de toekomstProfimedia
MVV uit Maastricht en Jong Ajax zijn op sportpark de Toekomst niet tot scoren gekomen maandagavond. Door de 0-0 uitslag pakte MVV het eerste punt dit seizoen, nadat het vorige week verloor van Cambuur op eigen veld. Jong Ajax heeft nu twee punten. Zij speelden in de eerste ronde met 2-2 gelijk tegen Jong PSV.

In de eerste helft was het niet spectaculair op de Toekomst. Silvano Vos kwam met een schotje op doel, maar verder waren er amper kansen. Zoals verwacht had Jong Ajax veel de bal. Vijf minuten voor de rust kreeg MVV de beste kans van de eerste helft via Ferre Slegers. Maar zijn inzet werd gepakt door keeper Charlie Setford. In de blessuretijd kreeg Julian Rijkhoff nog een grote kans. Maar Romain Matthys werd niet verrast door het hakje.

Matthys Man of the Match

MVV kreeg wat kansjes aan het begin van de tweede helft, maar het was aan keeper Matthys te danken dat het na 66 minuten nog 0-0 stond. Hij redde fraai op een poging van  Precious Ugwu. In de omschakeling kwam de grootste kans van de wedstrijd via Bryan Smeets. Hij kreeg de bal op doel, maar de vingertoppen van Setford voorkwamen een tegendoelpunt. In de blessuretijd ging Jong Ajax er nog bijna met de winst vandoor. Matthys tikte een poging van Jaydon Banel tegen de paal en bepaalde de eindstand op 0-0.